Select Page

Întrevedere cu șefa misiunii OSCE în Republica Moldova

27.03.2024

Împreună cu Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, ex-viceprim-ministru pentru reintegrare și deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, membru al Comitetului Executiv al PSRM Grigore Novac, am avut astăzi o întrevedere cu Kelly Keiderling, șefa misiunii OSCE în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii am discutat aspecte legate de reglementarea transnistreană, respectarea normelor democratice și a statului de drept.

Am subliniat că reglementarea politică pașnică a conflictului transnistrean în baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova trebuie să rămână o prioritate pentru toate forțele politice și reprezintă temelia intereselor noastre naționale. PSRM consideră inacceptabilă încercarea guvernării de a diviza perspectivele și viitorul Republicii Moldova, afirmând că există posibilitatea integrării europene a țării fără regiunea transnistreană.

De asemenea, am remarcat necesitatea de a elabora împreună cu toate forțele politice, un plan de reintegrare pașnică și restabilire a dinamicii procesului de negociere, deoarece nu există o altă alternativă în soluționarea acestei probleme.

Am subliniat importanța schimbului de opinii și am convenit să continuăm dialogul pe viitor.