Select Page

Republica Moldova are noi campioni la șah

13.02.2023

În perioada 4-12 februarie s-a desfășurat Finala Campionatului Republicii Moldova la şah clasic, organizat de Federaţia de Șah a Republicii Moldova. La etapa finală au fost admişi cei mai puternici 10 şahişti în campionatul masculin și cele mai puternice 10 șahiste în campionatul feminin.

Foarte dură a fost lupta în campionatul masculin, deaorece toţi participanții au o bună pregătire, printre ei fiind doi mari maeștri și 6 maeștri ai sportului. Pentru prima dată campion a devenit maestrul Egor Lașkin din Tiraspol, care a acumulat 8 puncte din 9 posibile. Medalia de argint a obţinut-o marele maestru Vladimir Hamițevici din Bender cu 6,5 puncte la activ. Pe locul 3 s-a clasat Ilie Martînovici din Râbnița.

În campionatul feminin pentru prima dată campioană a țării între femei a devenit maestra Alina Mihailova din Comrat, care a reușit să învingă toate adversarele și să acumuleze 9 puncte din 9 posibile. Medaliile de argint și de bronz le-au a obţinut, respectiv, elevele Școlii sportive specializate de șah nr.7 din Chișinău Victoria Bargan (cu 7,5 puncte) și Ana Petricenco (cu 6,5 puncte).

Campionii au obținut dreptul de a reprezenta țara la Campionatele Europei, care se vor desfășura în luna martie în Serbia (campionatul masculin) și în Muntenegru (campionatul feminin).