Select Page

Poziția Blocului Comuniștilor și Socialiștilor referitor la mitingul din 21 mai

16.05.2023

Timp de doi ani, președintele Maia Sandu, majoritatea parlamentară PAS și guvernul țării au demonstrat o incompetență totală, lipsă de profesionalism și incapacitate de a conduce țara. În locul promisiunii de a dezvolta țara ca stat european, democratic și de drept, asistăm la o catastrofă în economie și politica socială, la numeroase fapte de sfidare a Constituției țării, cenzură în mass-media, creșterea corupției, abuzuri din partea poliției.

În încercarea de a-și salva ratingurile în scădere, regimul Sandu a anunțat organizarea pe 21 mai, în centrul Chișinăului, pe bani publici, a unei acțiuni grandioase de PR numită „Miting pentru Europa”, cu implicarea obligatorie a funcționarilor publici și a angajaților din sfera bugetară. Astfel, autoritățile încearcă să ofere curatorilor occidentali o imagine falsă despre sprijinul plenar al integrării europene de către cetățenii moldoveni.

Este și mai absurd să organizezi asemenea evenimente ce divizează societatea în situația stării de urgență, când pericolul provocărilor crește.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor declară că nu va participa la acțiunea de PR a Maiei Sandu și a partidului PAS pe 21 mai curent. Facem apel la toți cetățenii să boicoteze acest eveniment, inclusiv din motive de securitate.