Select Page

Eu am fost, sunt și voi fi și de acum încolo alături de PSRM

27.02.2023

Vreau să le transmit un mesaj de salut și de susținere colegilor mei din Consiliul Republican și Executivul politic al PSRM, care se vor întruni în aceste zile.

Eu am fost, sunt și voi fi și de acum încolo alături de PSRM, care este un partid pe care l-am lansat încă în 2011 în formatul actual și am trecut personal prin toate etapele și greutățile în dezvoltarea lui, transformându-l în cel mai puternic partid de stânga din țara noastră. Și el păstrează și azi forța și rolul său de principal partid de stânga. Și știu că și membrii partidului gândesc așa și își doresc mult să reprezint formațiunea și mai departe.

Pe parcursul ultimelor luni am primit numeroase mesaje prin care majoritatea colegilor își doresc revenirea mea in conducerea PSRM, dar aici trebuie să menționez că acest lucru ar putea sa se întâmple după ce voi rezolva problema dosarelor politice care mi-au fost intentate la comanda guvernării PAS. Nu vreau ca orice umbră de suspiciune asupra mea să cadă și asupra partidului la care țin mult. Același mesaj l-am dat și cetățenilor din raioanele republicii, cu care am discutat mult în ultimele luni. Eu sunt convins că instanțele de judecată îmi vor da dreptate în dosarele intentate de procuratură la comanda conducerii țării, iar revenirea mea la conducerea Partidului Socialiștilor o vom decide împreuna în curând.

Până atunci, le doresc colegilor din PSRM, Executivului politic multă rezistență, curaj, inițiativă, creativitate, talent organizatoric și energie. În acest an ne așteaptă alegerile locale din toamnă, unde trebuie înregistrat un rezultat foarte bun, care este cu atât mai posibil și necesar, cu cât cetățenii s-au dezamăgit de actuala guvernare, care a sărăcit oamenii și a provocat degradarea țării. Oamenii vor o revenire la normalitate, la responsabilitate, la încredere în ziua de mâine și eu cred că PSRM poate oferi această încredere, mai mult ca orice altă formațiune politică existentă.

Stimați colegi, sunt foarte responsabile și chiar decisive pentru viitorul partidului luptele electorale din UTA Găgăuzia, municipiul Chișinău și din raioanele țării din acest an. Și trebuie să fim gata și pentru alte posibile provocări, alegeri, decizii și acțiuni, pentru că situația din regiune este foarte instabilă și imprevizibilă. Eu sper că cu toții împreuna le vom face față cu bine și PSRM va reveni la situația anilor săi de glorie, când a fost cel mai puternic partid din Moldova. Și eu cred că există toate premisele ca în viitor noi să revenim in fruntea țării, cu ajutorul cetățenilor și spre binele tuturor.