Select Page

Am depus o sesizare la Procuratura Generală, privind tragerea la răspundere penală a Președintei țării Maia Sandu, pentru comiterea infracțiunii de imixtiune în efectuarea justiției

16.06.2023

Veritabili reformatori ai justiției avem: una vrea să vadă procurorii umiliți, cu cătușe pe mâini, în fața copiilor lor săi, care plâng, la ora 6 dimineața; alta emite sentințe de achitare publice, pentru subalternul său, în cazul fraudei de achiziționare a gazului, dar cere judecătorilor – condamnări cu orice preț pentru oponenții săi!

Chiar dacă Codul de Procedură Penală prevede că judecătorul judecă în baza legii și adoptă o sentință, care poate fi: de achitare, sau de condamnare, sau de încetare a procesului, doamna Sandu le cere ferm judecătorilor, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii – condamnări! Și e clar pentru toți, la care dosare se referă.

Cred că e timpul, la al treilea an de mandat prezidențial, să înțeleagă doamna Sandu, că declarațiile unui Președinte nu sunt simple vorbe, ele reprezintă puterea executivă și instituția prezidențială și produc efecte juridice.

Asta dacă nu admitem că consideră declarațiile sale drept indicații directe, mai ales atunci când de șeful statului depinde numirea tuturor judecătorilor, mai nou și a celor de la Curtea Supremă de Justiție, unde se examinează cauza penală în care sunt acuzat și care a fost pornită tot la indicația Maiei Sandu.

Sau poate semnarea decretelor de numire a judecătorilor va fi condiționată de condamnările oponenților politici?

P. S. Unde mai pui că și actualul Procuror general interimar, căruia i-am adresat această sesizare, aspiră la funcția de judecător la CSJ, deci și cariera dumnealui depinde de Președintă?!