Select Page

Republica Moldova are noi campioni la şah!

28.02.2022

În pofida situației complicate din regiune și din țară, încercăm să respectăm agenda unor evenimente planificate.

Republica Moldova are noi campioni la şah!
La Chișinău s-a finalizat Campionatul Republicii Moldova la șah, care s-a desfășurat în perioada 19-27 februarie.
După cele 7 runde disputate în cadrul competiției feminine, pentru prima dată campioană a Moldovei la șah a devenit discipola Școlii Sportive Specializate de șah nr.7 din Chișinău, Ana Petricenco, de doar 16 ani. Cupa de argint i-a revenit multiplei campioane a Moldovei, Marei maestre internaționale, Svetlana Petrenco. Pe locul trei s-a clasat tânăra șahistă din Comrat, Alina Mihailova. Astfel, campioana RM a obținut dreptul de a reprezenta țara noastră la Campionatul Europei care se va desfășura în Cehia, în august curent.
În Campionatul masculin, pentru prima dată, pe locul întâi s-a clasat tânărul de 18 ani, maestrul Dragoș Cereș, din Chișinău. Pe treapta a doua a clasamentului a urcat maestrul internațional Andrei Macovei, campion al Moldovei în 2019. Maestrul internațional Iulian Baltag a obținut cupa de bronz. Campionul Moldovei va reprezenta culorile tricolorului la Campionatul Europei, care se va desfășura în perioada 27 martie – 6 aprilie în Slovenia.
Sincere felicitări învingătorilor și mult succes în cadrul următoarelor competiții naționale și internaționale!
Țin să menționez că din cauza pandemiei la Campionat au fost admiși doar șahiști cu rating ELO mai mare de 1900, aceștia reprezentând orașele Chişinău, Bălți, Tiraspol, Comrat și Făleşti.