Se vede ca actuala conducere ne-experimentată a Procuraturii Anticoruptie în persoana domnișoarei Dragalin si acel procuror lipsit de experiență si competență, delegat ilegal să reprezinte acuzarea, nu se pot împăca cu faptul că am fost eliberat de CSJ din arest la domiciliu, așa că au depus recurs. Drept că legea nu prevede, în acest caz, o astfel de procedură pentru procurori, fapt cunoscut chiar si de studenții de la facultațile de drept.
E clar că de la procurori fără experiență ne putem aștepta atît la neglijarea legii cît și la necunoașterea ei. Legea stabilește clar, că pentru a activa în Procuratura Anticorupție e nevoie de o experiență de procuror de cel puțin 4 ani, iar învinuirea în cauzele penale privind infracțiunile date în competența Curții Supreme de Justiţie este prezentată de procurori din cadrul Procuraturii Generale, pentru care este stabilită aceeași vechime in funcție de procuror de cel putin 4 ani, despre faptul ca acel procuror Iarmaliuc nu corespunde acestor cerințe legale, au spus-o de nenumarate ori avocații mei.
Însă, nu putem să nu luăm în calcul că atit conducerea actuala a Procuraturii Anticorupție cît si acest procuror lipsit de experiența, ar putea acționa și sub presiunea guvernării, care vrea o condamnare arbitrară, urgentă și cu orice preț. Nu întîmplător, chiar a doua zi după eliberarea mea din arest, Olesea Stamate, Președinta Comisiei parlamentare juridice pentru numiri și imunități a venit cu fulminanta declarație despre crearea unei noi comisii în cadrul/sau pe lîngă Comisia preveting, care va evalua urgent judecătorii Curții Supreme de Justiție. (https://www.ipn.md/…/olesea-stamate-comisia-de-pre…)
Acest “recurs” va fi un adevarat “test” de integritate si legalitate al Curtii Supreme de Justitie, care in cazul in care va proceda intr-un mod vădit contrar legii, va determina intreaga societate si comunitate juridica să considere că ipoteza unor proceduri echitabile in cazul meu a suferit un esec lamentabil.
Și încă ceva, am auzit dăunăzi, că domnișoara Drăgălin zice că nu prea cunoaște dosarul instrumentat împotriva mea. Cu toate acestea, se dă cu părerea, creează percepții, chiar dacă acționează fără a cunoaste în detalii cazul și aplicând duble standarde, ceea ce e inadmisibil într-un stat de drept.
Nu prea cunoaște…Straniu?…Dar cum semnează ea atunci actele pe acest dosar în Procuratura Anticoruptie reformată?
Anexez două documente procesuale care nu pot fi semnate fără a studia dosarul…Sau semnează automat pentru a stinge datoriile iscate în urma concursului ?
P.S. Nu am privit, dar am înțeles ca emisiunea de la TV8 la care a participat Veronica Dragalin nu s-a prea deosebit de “concursul” pe care la “câștigat”, dar mă rog, s-ar putea și să greșesc…