Select Page

Iubesc Moldova!– aceasta a fost campania națională cea mai dragă inimii mele

7.04.2022

Am lansat-o pe 7 aprilie 2011 și de atunci mesajul de dragoste pentru țara noastră a ajuns la sute de mii de cetățeni, au fost organizate zeci de activități, concursuri și festivaluri dedicate cântării Patriei. Zeci de mii de tineri au fost implicați în diverse evenimente cu profil patriotic.

La distanța de 11 ani, eu m-am convins că cel mai important îndemn pe care îl putem transmite și copiilor, și adulților este cel de respect și de iubire pentru propriul nostru popor și pentru pământul natal. E un îndemn care este prețuit mai ales pe timpuri de criză și de vremuri grele, ca cele din ultima perioadă. De aceea, campania națională ”Iubesc Moldova!” nu va înceta niciodată, eu o voi susține și de acum încolo cu toată energia mea, iar după mine sunt sigur că acest mesaj va fi preluat și promovat de alte generații, de alți lideri, de toți cei care înțeleg că avem o singură țară, o singură soartă comună și un singur viitor, iar atât timp cât vom prețui și vom ocroti Moldova, ea va dăinui și va servi ca loc primitor pentru urmașii noștri.

Vreau să vă transmit și cu acest prilej îndemnul să ne mândrim de țara noastră mică, dar frumoasă, să ne afirmăm identitatea de popor moldovenesc, să ne păstrăm tradițiile și valorile creștine, să cultivăm pacea și să ne ferim de provocarea conflictelor.

Și să încercăm să fim mai toleranții unii față de alții, fiindcă nimic nu este mai dăunător și mai distructiv pentru un popor decât discordia dintre cetățenii săi. Oricât de greu este în țară și în regiune, să nu uităm că suntem un singur neam și dacă nu ne vom înțelege noi unii pe alții, atunci nu mai putem miza pe înțelegere și ajutor nici din partea altora.

P.S. Vă invit să ascultați acest cântec minunat, care a marcat primele etape ale campaniei naționale “Iubesc Moldova”, fiind lansat exact 11 ani in urma!