Select Page

În acest an am avut cel mai bun rezultat din istoria participării Moldovei la Olimpiadele mondiale

31.12.2022

Stimați jucători de șah, prieteni, colegi!

În acest an am avut cel mai bun rezultat din istoria participării Moldovei la Olimpiadele mondiale. Echipa masculină a Moldovei a împărțit locurile 4-6 la Olimpiada Mondială de Șah, care s-a desfășurat în august în orașul Chennai, India. Șahiștii noștri Ivan Schițco, Andrei Macovei, Vladimir Hamițevici, Dragoș Cereș și Iulian Baltag au demonstrat lumii întregi forța șahului moldovenesc.

Echipa de juniori a Moldovei ne-a bucurat cu obținerea a șase medalii la Campionatul Țărilor Balcanice in octombrie în orașul Cetinje, Muntenegru.

Ieri am participat la Festivitatea de premiere a învingătorilor Turneului tradițional pentru copii „Cupa Dulce” la care au participat peste o sută de copii. Învingător a devenit Alexandru Sârghi, iar între fete Elena Chiosa.

În acest an au fost organizate 28 de competiţii naționale. Şahiștii noștri au participat la nouăsprezece competiții prestigioase internaționale.

Federația de șah susține inițiativele de practicare a șahului de către toți doritorii din instituțiile de învățământ de toate nivelurile.

Sunt convins că alături de dvs., vom putea continua promovarea şahului în Moldova, să educăm mari maeştri şi campioni. Sarcina noastră este să creăm toate condiţiile necesare, pentru ca Moldova să fie cunoscută în lumea întreagă ca o ţară-şahistă de valoare, ca o ţară în care locuiesc şi se antrenează campioni.

Felicitări călduroase cu ocazia sărbătorilor de iarnă și cu sosirea Anului Nou! Șahiştilor noştri le urez mult succes și doar locuri de frunte în noul an 2023!