Select Page

Astăzi am decis să vizitez încă două familii nevoiașe care abia se descurcă cu valul de probleme care s-a abătut peste ei

17.03.2022

Inițial am mers în satul Mîndreștii Noi, Sîngerei, la Rogojina Olesea, de doar 32 de ani, care crește de una singură un băiat de 5 ani și o fetiță de 9 ani. Olesea este nevoită să trăiască la rude, deoarece casa în care locuia – a ars. Din fericire, Olesea și copiii au fost salvați din incendiu de către vecini, dar nepotul Olesei, un tânăr de 25 de ani care se afla în casă, a ajuns la spital cu arsuri și urmează să fie operat. În decembrie 2021, Olesea a rămas și fără mamă, care a decedat în urma unei boli incurabile.

Olesea este disperată și nu știe cum să facă față nevoilor care s-au abătut. Ea speră că va fi susținută de oameni cu inimă mare. Am încurajat-o și i-am oferit un ajutor financiar, mai multe obiecte necesare pentru viața de zi cu zi.
Apoi am vizitat familia Parasca din satul Prepelița, raionul Sîngerei. Cuplul Olga și Nicolae educă cu mare dragoste 3 copii – Ion de 3 anișori, Ana de 10 ani și Maxim de 11 ani, care, din nefericire, are o dizabilitate. Mama este casnică, iar tata a revenit recent de peste hotare. Familia locuia în casa bunicii, dar din cauza incendiului care le-a mistuit locuința, se înghesuie toți șase într-o anexă a casei care a rămas neatinsă de flăcări. Dorința cea mare a lor este de a procura o casă, cu sprijinul oamenilor de bună credință. Bucură faptul că deja mai multă lume a reacționat la acest apel.
Am discutat cu membrii familiei. Le-am adus în dar mai multe lucruri necesare pentru trai, inclusiv un suport financiar – suplimentar la banii adunați de ei, astfel încât visul de a locui într-o casă proprie să devină realitate.
Faptele bune continuă!