Select Page

Vizita în raionul Basarabeasca

2.06.2021

Miercuri, Igor Dodon a întreprins o vizită în raionul Basarabeasca. Prima întâlnire a avut loc în satul Iserlia. Locuitorii s-au arătat mulțumiți de susținerea pe care au primit-o pentru reparația drumurilor din sat, dar și pentru alte obiective sociale.

Oamenii și-au exprimat recunoștința pentru implicarea directă în soluționarea problemei din anul 2019, când, urmare a unui vânt puternic, mai multe case și instituții din localitate au rămas fără acoperiș.

În satul Sadaclia, raionul Basarabeasca Igor Dodon a vizitat mănăstirea Sfântului Ierarh Nicolae, aflată în construcție. Datorită Fondului Ecologic Național și cu susținerea ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, aici a fost rezolvată problema asigurării cu apă și canalizare.

În orașul Basarabeasca președintele PSRM a vizitat spitalul din localitate, unde a discutat cu personalul medical. Igor Dodon le-a exprimat recunoștința pentru efortul depus în lupta cu pandemia de coronavirus, amintind că anul 2020, prin decret prezidențial a fost declarat Anul lucrătorului medical.

De asemenea, ca urmare a inițiativei lui Dodon în calitate de președinte de țară, a demarat procesul de dublare a salariilor lucrătorilor medical, proces care a fost blocat în cea de-a treia etapă de către actualul șef al statului, Maia Sandu. Liderul PSRM a dat asigurări că echipa lui va continua să apere drepturile sociale ale oamenilor, în mod special, ale angajaților din sfera bugetară.

În anul 2021 pentru raionul Basarabeasca în buget sunt planificate 2.5 milioane lei. Totodată, în cadrul programului ”Drumuri bune pentru toți”, lansat la inițiativa lui Igor Dodon, în anul 2020, în acest raion au fost valorificate 8,2 milioane lei.