Select Page

Toată conducerea de vârf a Republicii Moldova trebuie urgent să-și dea demisia, în componență deplină!

8.10.2021

Toată conducerea de vârf a Republicii Moldova, în persoana președintelui, parlamentului și guvernului, trebuie urgent să-și dea demisia, în componență deplină, iar în țară trebuie să aibă loc alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. 

Noi considerăm că ceea ce se întâmplă în țară este o tentativă de lovitură de stat și de uzurpare a puterii de către președintele Maia Sandu și partidul său, Partidul Acțiune și Solidaritate. Arestarea procurorului genera, Alexandr Stoianoglo este o acțiune ilegală, dictată de tendința guvernării de a nu admite dezvăluirea de către procurorul general a informaţiei despre implicarea primelor persoane ale actualului regim în mai multe fărădelegi și, în special, în furtul miliardului.

Autoritățile Moldovei au demonstrat incompetență totală în guvernarea țării. Creșterea incontrolabilă a prețurilor și tarifelor duce la sărăcirea vertiginoasă a populației și, pentru a ascunde aceste eșecuri, guvernarea a decis să organizeze un show cu mascați pentru a sustrage atenția oamenilor de la problemele cotidiene stringente.

Maia Sandu și partidul său doresc să bage frica în oameni, să îngenuncheze nu numai opoziţia, dar și pe toți cei care sunt nemulțumiți, precum și să înceteze investigația în anumite dosare penale de rezonanță, în care Procuratura Generală, în frunte cu Alexandr Stoianoglo, a evoluat considerabil.

Ne exprimăm protestul categoric împotriva politicii antipopulare și a acțiunilor ilegale ale regimului și chemăm toți cetățenii să participe la mitingul din 10 octombrie care se va desfășura la Chișinău. Acesta nu trebuie să fie un protest de partid, ci unul civic de nivel național!