Select Page

Stimați lucrători din agricultură și industria prelucrătoare!

29.11.2021

Vă adresez sincere felicitări și urări de bine cu prilejul zilei Dumneavoastră profesionale. Vă exprim gratitudine pentru munca asiduă depusă zi de zi și rezistența de care dați dovadă în activitatea Dumneavoastră, în ciuda situației complicate din țară și condițiilor climaterice nefavorabile. Or, de veacuri agricultura este îndeletnicirea de bază a moldovenilor care a determinat, în mare măsură, bunăstarea poporului nostru.

Cu regret trebuie să constat că astăzi agricultorii nu se bucură de atenția binemeritată din partea statului, deși sunt afectați foarte mult de creșterea prețurilor la resursele energetice, la piesele de schimb, la semințe, materialul săditor, produsele de uz fitosanitar etc. Mai mult, actuala guvernare respinge inițiativele opoziției parlamentare de sprijinire a ramurii, inclusiv cea de acordare a 51 milioane de lei agricultorilor afectați de intemperii. Totodată, legea care a fost aprobată la inițiativa mea în calitate de Președinte al țării și prevede obligativitatea prezenței pe rafturile supermarketurilor a 50% produs autohton, nu se execută.

Dragi fermieri,

Agricultura este una din cele mai importante verigi ale economiei naționale. Vă asigur că vom continua acțiunile de susținere a ramurii, în beneficiul cetățenilor și a țării noastre.

Reiterând aprecierile și stima pe care v-o port, Vă urez sănătate, realizări personale și profesionale, bunăstare și belșug în casă!