Select Page

Prin donarea de sânge putem salva mai multe vieți

14.06.2021

Anual, la data de 14 iunie este marcată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Această zi reprezintă o oportunitate de a spori gradul de conştientizare a societății cu privire la necesitatea donării de sânge, precum şi de a încuraja cât mai mulţi oameni să doneze în mod voluntar, astfel încât toate persoanele şi localitățile să dispună de acces la livrări sigure şi calitative de sânge şi produse sanguine.

Transfuzia de sânge ajută la salvarea a milioane de vieţi, ajută pacienţii care suferă de probleme de sănătate ce le pun viaţa în pericol, asigurând o existenţă mai îndelungată şi o calitate superioară a vieţii. Exprim recunoștință pentru efortul depus de cadrele medicale din centrele de transfuzii din țară în vederea asigurării necesarului de sânge, în special în perioada pandemiei COVID-19, precum și donatorilor voluntari și sistematici care au un rol crucial în asigurarea unui aport de sânge sigur și suficient în perioadele normale și de urgență.

În acest context le mulțumesc și membrilor mișcării de tineret ”Garda Tânără” care în primăvara anului curent au desfășurat campania ”Donator de sânge” în cursul căreia au organizat acțiuni de donare de sânge în toate regiunile țării.

Doar astfel, zi de zi, împreună, prin donarea de sânge putem salva mai multe vieți.