Select Page

În perioada actualului regim, de facto, în Moldova a fost instituită o administrare externă directă

1.12.2021

La invitația conducerii Partidului „Edinaia Rossia” („Rusia Unită”), am participat la o videoconferință dedicată celor 20 de ani ai partidului. La eveniment participă delegați din aproximativ 30 de țări. Cu prilejul aniversării, am adresat felicitări partenerilor din Rusia cu care Partidul Socialiștilor are semnat un Acord de cooperare, dorindu-le mult succes în activitate. 

În cadrul scurtului meu discurs, am indicat asupra unei dintre cele mai actuale probleme cu care se confruntă Republica Moldova și alte țări din spațiul post-sovietic: imixtiunea din exterior și apărarea suveranității.
În special, am remarcat că în cadrul alegerilor prezidențiale din anul 2020 și al alegerilor parlamentare din această vară, reprezentanții SUA și UE s-au implicat deschis în treburile interne ale țării noastre. Astfel, ambasadorul SUA și șeful Delegației UE au efectuat vizite la structurile de forță ale statului nostru, la CEC și Consiliul Audiovizualului. Iar în perioada actualului regim, de facto, în Moldova a fost instituită o administrare externă directă.
În încheiere, am subliniat că sarcina comună a țărilor noastre, care luptă pentru păstrarea suveranității, este unitatea. Am convingerea că doar prin eforturi comune, noi vom putea să ne protejăm țările, independența și suveranitatea.