Select Page

În ajun de Sfântul Nicolae, am aflat despre un caz tragic – doi copii, care au rămas recent fără mamă, fără posibilitatea de a locui împreună și fără susținere din partea celor din jur

17.12.2021

În ajun de Sfântul Nicolae, am aflat despre un caz tragic – doi copii, care au rămas recent fără mamă, fără posibilitatea de a locui împreună și fără susținere din partea celor din jur, mi s-au adresat după sprijin prin intermediul rețelelor de socializare.

Constantin Guțu de 17 ani și Maria-Magdalena Gologan de 10 ani– frate și soră din satul Ciorești, raionul Nisporeni, au rămas fără mamă în luna noiembrie curent.

Cea mai mare dorință a lui Constantin este ca odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, pe data de 22 martie 2022, să obțină tutela asupra surorii ca să poată fi împreună, dar pentru aceasta are nevoie să demonstreze că poate asigura un loc de trai stabil împreună cu sora. Totodată, Constantin mi-a comunicat că învață de bucătar și slujește la biserica din Nisporeni.

N-am putut rămâne indiferent față de situația celor doi copii și astăzi, în oficiul PSRM m-am întâlnit cu Constantin și Maria-Magdalena, asigurându-i că-i voi ajuta cu identificarea unei soluții pentru problema spațiului locativ. De asemenea, le-am oferit fraților un ajutor material pentru cheltuielile suportate, precum și alimente și haine de iarnă.

Îndemn toată lumea să fie mai receptivă față de cei din jur, și să facă mai multe acțiuni de binefacere, mai ales în ajunul sărbătorilor de iarnă.

Țin să menționez că pe parcursul ultimilor ani, inclusiv prin intermediul Fundației de Binefacere ”Din Suflet” am ajutat sute de familii și sute de mii de persoane și vom continua să facem acest lucru.