După cele 100 de zile ale Maiei Sandu la Președinție, țara și oamenii se află în disperare

5.04.2021

Așa cum au menționat colegii socialiști în cadrul briefingului de astăzi, cuvântul-cheie asociat cu Maia Sandu este DEZAMĂGIRE, fiindcă, pe lângă faptul că promisiunile sale electorale n-au fost realizate nici parțial, situația în Moldova s-a înrăutățit enorm în ultimele trei luni: și în domeniul sanitar, și economic, și prin creșterea prețurilor, și prin blocarea ajutoarelor externe.

Iată de ce în Raportul său Maia Sandu nu a putut prezenta nimic solid, nimic convingător. Raportul prezentat de Maia Sandu seamănă mai mult cu o dare de seamă a unui ONG către finanțatori, care a organizat “coffe-breakuri” și a cheltuit pentru aceasta 90 la sută din bani.

Doamna Președinte a publicat raportul și a fugit de presă, ca să nu fie întrebată cum câteva întrevederi sterile sau niște scrisori expediate pot fi trecute la capitolul acțiunilor realizate. A înțeles și dânsa, probabil, cât de penibil e să te lauzi public cu asemenea fapte grandioase. Maia Sandu a evitat întrebările pentru că, pur și simplu, nu are ce spune după 100 de zile de mandat caracterizat prin haos, încălcarea Constituției, promovarea unor persoane dubioase în funcții de stat, lipsă de guvernare, zeci de eșecuri, mii de decese și fuga de responsabilități. Și au trecut abia primele 100 de zile.

Constatăm că Maia Sandu a devenit o DEZAMĂGIRE mai repede decât ne-am așteptat, la fel cum a reușit să ne surprindă negativ în funcția de prim-ministru, în anul 2019, când nu a făcut nicio realizare pozitivă. Acum istoria se repetă, dar într-un mod mai tragic pentru țară, din păcate.