Select Page

Astăzi marcăm Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural

15.10.2021

Ideea celebrării anuale a unei Zile mondiale dedicate femeilor din mediul rural s-a conturat în septembrie 1995, la Beijing, în cadrul unei Conferinţe a ONU pentru femei. Sărbătoarea a fost constituită pentru a recunoaște rolul crucial pe care îl joacă aceste femei în societate.

Implicarea și rolul pe care îl au femeile în asigurarea durabilității și bunăstării gospodăriilor şi a comunităților rurale este recunoscut din ce în ce mai mult. Or, anume femeile îndeplinesc cea mai mare parte a îngrijirii neplătite şi a muncii casnice în cadrul familiilor şi gospodăriilor din zonele rurale, contribuind semnificativ la dezvoltarea economiei rurale.

În prezent, femeile din mediul rural, ca niciodată au nevoie de sprijinul și susținerea noastră, deoarece ele rămân a fi partea vulnerabilă a societății, fiind afectate de criza pandemică, sărăcie, șomaj și lipsite de perspective de dezvoltare. Din acest considerent trebuie să le acordăm mai multă atenție, să depunem toate eforturile pentru a le sprijini, încuraja și pentru a le crea condiții mai bune de trai.

Dragele noastre,

Cu acest frumos prilej, Vă urez sănătate, bunăstare, liniște, armonie în sânul familiei și să Vă însoțească admirația și recunoștința tuturor. Îmi exprim stima și aprecierea pentru modestia, căldura, bunătatea, înțelepciunea ce Vă caracterizează.

La mulți ani, dragi femei din satele Moldovei!