Am participat la un summit în format online, organizat sub egida lui Xi Jinping, Președintele Republicii Populare Chineze

6.07.2021

La invitația conducerii Partidului Comunist Chinez, împreună cu Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului Republicii Moldova și Vlad Batrîncea, secretar executiv al Partidului Socialiștilor, am participat la un summit în format online, organizat sub egida lui Xi Jinping, Președintele Republicii Populare Chineze.

Summitul este dedicat marcării a 100 de ani ai PCC. La eveniment participă reprezentanții a peste 500 de partide politice din 160 de țări.

Republica Moldova este reprezentată de două formațiuni politice: Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor. Pentru noi, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, este o mare onoare să participăm la acest grandios forum internațional, organizat de prietenii noștri din China – partener strategic al Republicii Moldova.

Înainte de summit, am înregistrat un scurt discurs cu un mesaj de salut la adresa tovarășului Xi Jinping și a participanților la forum. Totodată, la finele summit-ului, am oferit un interviu celor mai importante surse media din China, în cursul căruia am relatat despre politica internă și cea externă a Moldovei, acordând o atenție sporită dezvoltării relațiilor de cooperare cu RPC.