Select Page

Ziua întreprinderilor de succes

15.10.2020

Joi, Igor Dodon a efectuat o vizită în raionul Anenii Noi, unde a mers la mai multe întreprinderi de succes. Industria alimentară, producerea materialelor de construcție – toate acestea înseamnă sute de locuri de muncă, venituri la buget, dezvoltarea economiei regionale și a celei naționale. Dar mai întâi de toate, e vorba de oameni – harnici, talentați, devotați țării lor.

Mereu am sprijinit și voi continua să susțin producătorii autohtoni!

Prima întâlnire a avut loc în satul Floreni. Multe întrebări despre pensii, locuri de muncă, drumuri.

Mai există un subiect foarte important, actual anume pentru acest sat. Localnicii optează pentru trecerea localității din componența raionului în componența unității administrativ-teritoriale Chișinău. Acest lucru, în opinia lor, le va permite rezolvarea problemelor legate de transport și asistența medicală.

„Consider că există soluții pe dimensiunea dată pe care le vom examina”, a dat asigurări candidatul.

În același sat, Igor Dodon a vizitat ferma de păsări – cel mai mare producător de carne de pasăre sub marca Avicola “Floreni”.

„Am mulțumit colectivului pentru indicatorii de performanță obținuți și am subliniat importanța asigurării securității alimentare a țării cu forțele proprii. În acest sens echipa noastră mereu a sprijinit și va continua să susțină producătorii autohtoni”, a adăugat candidatul la funcția de Președinte al țării.

În continuarea vizitei în raionul Anenii Noi, Igor Dodon a mers în satul Chirca. Aici s-a întâlnit cu membrii colectivului de la uzina de cărămidă, care produce sub marca „Kirka”. Această întreprindere este un exemplu de relansare a industriei moldovenești. Acum trei ani, după o stagnare îndelungată, uzina și-a reluat activitatea. Astăzi, întreprinderea prosperă, producând materiale de construcție calitative, competitive și contribuind la dezvoltarea ramurii.

Candidatul a comunicat cu oamenii, le-a vorbit despre realizările echipei sale în sfera social-economică, despre măsurile de susținere a agriculturii și a agenților economici. Un interes sporit din partea cetățenilor l-a avut programul de creare a celor 18 platforme industriale în raioanele țării, pentru încurajarea creșterii economice, crearea locurilor de muncă, atragerea investițiilor și organizarea unei infrastructuri moderne de transport și logistică.

Igor Dodon a vizitat o nouă întreprindere prosperă și de succes din raionul Anenii Noi – combinatul de carne din satul Bulboaca. Este unul dintre cei mai mari producători de produse din carne din țara noastră, realizate sub marca „Mezellini”, cunoscută și îndrăgită în toată Moldova.

„Impresiile despre vizita de la întreprindere și întâlnirea cu membrii colectivului: este un adevărat etalon al industriei alimentare din țara noastre. Utilaj modern, o gestionare competentă a afacerii. Dar cel mai important – sunt oamenii. Aici activează persoane care își cunosc lucrul. Noi suntem obligați să susținem astfel de producători.
Cu o deosebită plăcere am discutat cu membrii colectivului și le-am dorit succes în activitate. Le-am comunicat despre eforturile depuse de echipa noastră în vederea asigurării securității alimentare. În același timp, este important ca oamenii să afle despre realizările noastre legate de reabilitarea drumurilor, infrastructurii și obiectivelor sociale. Da, probleme mai sunt și noi le cunoaștem. Deci, vom continua să muncim pentru soluționarea lor. Împreună vom reuși!”, a subliniat Igor Dodon.

Reabilitarea drumurilor naționale va continua

Candidatul la funcția de Președinte al RM s-a întâlnit și cu locuitorii centrului raional Anenii Noi. Aici va fi construită una dintre cele 18 platforme industriale, care au scopul de a relansa regiunile noastre, inclusiv mediul rural. Anume acesta a devenit subiectul principal de discuție cu oamenii.

„Mă bucur să văd interesul sincer al locuitorilor față de aceste proiecte de amploare, realizarea cărora depinde în mare parte de acțiunile noastre comune. Bineînțeles, au fost multe întrebări cu privire la problemele de zi cu zi ale cetățenilor. Am discutat detaliat pe mai multe subiecte – echipele noastre din teritorii sunt bine informate despre așteptările oamenilor și eu le spun ce se întreprinde în domeniile de referință. La aceste întâlniri eu vorbesc întotdeauna și despre activitatea și realizările noastre, și despre soluționarea problemelor care necesită o atenție deosebită. De exemplu, am vorbit despre intenția de a dubla etapizat salariile pentru toți lucrătorii din învățământ din Moldova, planificată pentru anul viitor, după modelul majorării în trei etape a salariilor pentru personalul medical. Noi construim și reabilităm cu succes drumuri în toate localitățile din țară, iar în anul viitor, intenționăm să continuăm reabilitarea drumurilor naționale”, a menționat Igor Dodon.

Un nou loc de odihnă pentru cetățeni

În încheierea vizitei, candidatul la funcția de Președinte a mers la un obiectiv unic “Vio-Parc”, din satul Varnița. Aici se află baza de materie primă pentru fabrica „Viorica Cosmetic” (se produce materie primă pentru fabricarea produselor cosmetice și de parfumerie). Pe viitor, aici se planifică crearea unui cartier de vile și un complex hotelier pentru amatorii de odihnă în aer liber. Proprietarul obiectului, compania „Daac Hermes” intenționează să investească resurse importante în „Vio-Parc”, cu scopul de a transforma aceste 127 hectare de teren cu cinci lacuri, într-o grădină mare și înfloritoare.

Doresc succes conducerii companiei în realizarea celor preconizate. Îmi exprim speranța că în timpul apropiat, „Vio-Parc” va deveni un loc de agrement popular pentru cetățenii Moldovei și pentru oaspeții țării noastre

IGOR DODON

Felicitări fabricii „Ionel” cu ocazia jubileului!

Seara – vizită la legendara fabrică de confecții „Ionel” din Chișinău. O adevărată mândrie a Moldovei – cea mai mare întreprindere din industria ușoară din țara noastră care și-a început activitatea în anul 1945.

Fabrica confecționează și comercializează îmbrăcăminte în stil clasic sub trei mărci proprii. Colaborează cu Germania, Canada, SUA, Italia, fabricând vestimentație și pentru branduri internaționale. Coase haine pentru armata noastră și pentru selecționata de fotbal a Moldovei. În repetate rânduri întreprinderea a devenit învingătoare a concursului „Marca Comercială a Anului”, și are în palmares premiul „Mercurul de Aur”.

„În luna octombrie, fabrica „Ionel” marchează aniversarea a 75-a, prilej cu care am felicitat colectivul întreprinderii. Le-am dorit tuturor celor care muncesc și celor care au lucrat aici de-a lungul a trei sferturi de secol să mențină mereu calitatea înaltă a produselor și să ducă în lume faima fabricii și a țării noastre. Succese în muncă, stabilitate și bunăstare!
Mă bucur foarte mult că am avut prilejul personal să exprim recunoștință colectivului întreprinderii „Ionel”. Totodată am avut o discuție constructivă cu privire la dezvoltarea și perspectivele țării noastre. Le-am vorbit oamenilor despre activitatea și realizările noastre, în mod special, am subliniat acțiunile întreprinse întru susținerea agenților economici și a celor de promovare a intereselor producătorului autohton”, a concluzionat Igor Dodon.