Select Page

Voi lucra, ca și până acum, pentru o Moldovă prosperă!

20.10.2020

Marți, Igor Dodon a avut 12 întrevederi reușite în zona de nord a țării. Candidatul independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova a discutat cu locuitorii din Bălți și Glodeni despre principalele probleme cu care se confruntă, a vizitat mai multe întreprinderi de succes, a realizat integral agenda pe care și-a propus-o.

Valorile naționale, credința și grija față de oameni

Vizita în orașul Bălți a început la Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena, care este una dintre cele mai monumentale construcţii din prima jumătate a secolului XX.

Noi trebuie să respectăm valorile naționale, tradițiile moldovenești și credința creștină, care este temelia statalității Moldovenești

IGOR DODON

În trecere, candidatul a mers și la Casa Teritorială de Asigurări Sociale din municipiu. Aici, i-a salutat pe cei prezenți și a reiterat intenția fermă a echipei sale întru susținerea persoanelor în etate, social-vulnerabile și cu dizabilități.

Grija față de oameni este prioritatea principală a noastră!

IGOR DODON

Măsuri ferme pentru susținerea producătorilor 

De asemenea, Igor Dodon a vizitat trei întreprinderi renumite din municipiul Bălți, care produc o gamă variată de mărfuri sub mărcile comerciale : S.A “Floarea Soarelui”; S.A “Incomlac” și combinatul “Barza Albă”.

A avut o discuție constructivă cu angajații celor trei companii. Dialogul a fost axat, în special, pe situaţia din mediul antreprenorial, deschiderea pieţelor strategice de export pentru mărfurile moldoveneşti, precum și protejarea producătorului autohton.

„Am menționat că împreună cu echipa vom ține cont de interesele producătorilor naționali și vom oferi suportul necesar atât pentru dezvoltarea mediului de afaceri din țara noastră, cât și diversificarea piețelor de desfacere. Ne mândrim că în Republica Moldova există astfel de companii. Vom întreprinde măsuri ferme pentru susținerea producătorilor autohtoni”, a specificat Igor Dodon.

Apărarea statalității este un obiectiv major

Pe finalul vizitei de lucru în orașul Bălți, candidatul independent a avut o întâlnire cu veteranii poliției de frontieră și combatanții, în cadrul căreia a purtat un dialog deschis.

„Ei sunt adevărații patrioți, susținătorii statalității și independenței Republicii Moldova. Le-am mulțumit pentru sprijinirea eforturilor echipei noastre, pentru faptul că promovează patriotismul și fac tot posibilul ca țara noastră să aibă viitor. Am remarcat că apărarea statalității țării noastre este pentru mine un obiectiv major. Împreună cu echipa vom continua lucrurile bune pe care le-am început pe această dimensiune”, a menționat Igor Dodon.

Cunosc problemele oamenilor și voi depune tot efortul pentru a le soluționa

În continuarea vizitei de lucru în nordul țării, Igor Dodon a mers în raionul Glodeni. Prima întâlnire a avut-o cu locuitorii satului Sturzovca. Oamenii au întrebat despre medicină, gazificare, apeduct și canalizare, drumuri, pensii, crearea locurilor de muncă.

Igor Dodon a răspuns detaliat la toate întrebările și le-a explicat cetățenilor ce acțiuni concrete întreprinde în aceste domenii. 

Următoarea destinație – orașul Glodeni. Și aici – un dialog constructiv. Igor Dodon a discutat cu cetățenii un șir de chestiuni de ordin social-economic.

„Cunosc problemele oamenilor și voi depune tot efortul pentru a le soluționa. Voi susține orice proiect menit să vină în sprijinul oamenilor. Am menționat că vom continua să muncim întru asigurarea unui trai decent pentru toți locuitorii Moldovei”, a remarcat candidatul.

În încheierea vizitei de lucru în raionul Glodeni, Igor Dodon a mers în satul Danu și comuna Balatina.

Problemele abordate de cetățeni vizează, în special, necesitatea reabilitării drumurilor, aprovizionarea cu apă potabilă, angajarea în câmpul muncii, pensiile și indemnizațiile sociale, transportul public în localitățile rurale.

Oamenii au speranțe, își doresc un viitor frumos acasă, mizează pe sprijin și soluții la problemele cu care se confruntă. Mulțumesc localnicilor pentru ospitalitate, susținere și încredere în forțele noastre

IGOR DODON