Select Page

Igor Dodon: Sunt mîndru de concetățenii mei! Împreună vom realiza multe lucruri!

8.10.2020

7 octombrie. Candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a vizitat raioanele de nord ale țării – Soroca și Florești.

Continuăm cursul pentru menținerea stabilității economice a țării!

Prima întrevedere de astăzi a avut loc la nordul țării cu agenții economici din orașul Soroca. Candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova a analizat detaliat conținutul platformei sale electorale, remarcând că, în caz de victorie la alegeri, autoritățile vor depune eforturi deosebite pentru dezvoltarea economiei și susținerea creșterii economice, chiar și în condiții de criză pandemică și secetă.

Igor Dodon a subliniat că, chiar și în condițiile dificile actuale, „toate eforturile depuse până în prezent pentru susținerea stabilității macroeconomice se vor solda cu rezultate pozitive, iar încasările fiscale vor conduce la îndeplinirea angajamentelor sociale în volum deplin”.

Candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova a subliniat principiile fundamentale ale platformei sale electorale, axându-se pe politica socială și cea economică, dezvoltarea industriei și a infrastructurii, susținerea familiilor și a categoriilor vulnerabile de cetățeni. El a menționat că autoritățile se concentrează în mod constant asupra problemelor legate de promovarea unei politici externe echilibrate, consolidarea statalității, precum și apărarea valorilor tradiționale. 

Noi știm cum să depășim șomajul și să construim drumuri bune

În timpul vizitei în teritoriu, candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova a avut discuții cu locuitorii satelor Rublenița și Șeptelici, raionul Soroca. Localnicii au fost informați despre principiile de bază ale platformei electorale, iar ulterior aceștia au adresat unele întrebri care manifestă interes pentru ei.

Echipa noastră a obținut deja rezultate bune, în pofida crizei economice, a celei pandemice, dar și a secetei

a subliniat Igor Dodon

Candidatul la funcția de Președinte al țării a remarcat că în cazul în care va câștiga alegerile intenționează să soluționeze problema cu privire la crearea locurilor de muncă, construcția drumurilor bune în raion și în țară, despre cum am putea convinge tinerii să rămînă în patrie.

Discuția cu privire la problemele de actualitate a permis reprezentanților autoritățile publice locale să menționeze despre finalizarea sau continuarea proiectelor locale de reabilitare a obiectelor de menire socială și de asigurare a oamenilor cu apă potabilă.

Sunt mîndru de concetățenii mei! Împreună cu astfel de oameni muncitori, receptivi și implicați, noi vom reuși multe!

a subliniat candidatul la funcția de Președinte

 

Problemele cu care se confruntă agricultorii pot fi soluționate!

Ultima întrevedere de astăzi cu agricultorii din raionul Soroca a avut loc în satul Căinarii Vechi.

Întîlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă plăcută cu discuții semnificative unde au fost abordate multiple subiecte. Localnicii s-au interesat de mai multe probleme legate și de viitorul țării noastre, de dezvoltarea economiei și de acțiunile de susținere a sectorului agricol. A fost remarcată importanța păstrării stabilității interne, stabilirea relațiilor reciproc avantajoase cu partenerii externi, apărarea valorilor familiale.

Bineînțeles că și agricultorii sunt îngrijorați de consecințele secetei fără precedent și mizează pe sprijin în continuare. Însă Igor Dodon i-a asigurat că “avînd o echipă experimentată, vom continua să întreprindem măsuri eficiente menite să stimuleze dezvoltarea agriculturii”.

Totodată, oamenii au dorit să cunoască cum sunt rezolvate problemele legate de reabilitarea drumurilor și a infrastructurii, precum și crearea locurilor de muncă, în primul rînd, pentru tineri.

Candidatul la funcția de Președinte al țării a fost rugat să contribuie la soluționarea problemelor cu privire la reparația clădirilor grădinițelor de copii, aprovizionarea cu apă potabilă, gazificare, evacuarea deșeurilor.

Le-am dat asigurări locuitorilor satului că problemele lor vor fi soluționate prin participarea activă a echipei noastre. Peste un timp ne vom întîlni din nou și vom verifica rezultatele acțiunilor întreprinse.

a remarcat Igor Dodon

Vom susține implementarea proiectelor necesare pentru raionul Florești

În cadrul vizitei în raionul Florești, candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întîlnit cu locuitorii în centrul raional Florești.

Conversația care a avut loc nu a lăsat pe nimeni indiferent – localnicii au adresat întrebări pe diverse subiecte. Concetățenii noștri sunt îngrijorați de problemele legate de crearea de noi locuri de muncă, tarifele la serviciile locativ-comunale, indexarea pensiilor și multe altele.

Am fost rugat să susțin eforturile administrației publice locale în rezolvarea chestiunilor ce țin de competența lor. I-am asigurat că echipa noastră, la fel ca și până acum, va sprijini implementarea proiectelor necesare regiunilor

a subliniat Igor Dodon

Asigurarea creșterii economice!

De asemenea, candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova s-a întâlnit cu membrii colectivului filialei orășenești RED Nord din Florești (Reţelele electrice de distribuţie Nord) și a vizitat Fabrica de unt din orașul Florești.

Am discutat cu ei, în special, despre realizarea proiectelor de infrastructură, reabilitarea drumurilor, implementarea tehnologiilor moderne în domeniul energeticii, îmbunătățirea calității logisticii și alte chestiuni din domeniul respectiv

Igor dodon

De asemenea, Igor Dodon a exprimat recunoștință lucrătorilor fabricii de unt, care și-a început activitatea în 1966, pentru eforturile depuse în vederea asigurării populației cu produse gustoase și calitative – este vorba despre întregul asortiment de produse lactate.

Conducerea și colectivul întreprinderii au exprimat recunoștință deosebită, deoarece Igor Dodon este primul președinte al țării care a vizitat această fabrică în toți anii de activitate.

El a subliniat intenția fermă a echipei sale de a susține și în continuare producătorii autohtoni.

I-am asigurat pe angajații întreprinderii de faptul că echipa noastră va continua activitățile de asigurare a creșterii economice a Moldovei, în pofida provocărilor majore cu care ne confruntăm

a spus Igor Dodon

Renașterea satelor din Moldova!

În încheierea agendei de lucru de astăzi, candidatul la funcția de Președinte al țării a avut o întâlnire cu locuitorii satului Ștefănești. Printre localnicii prezenți la întîlnire s-au numărat mulți reprezentanți ai generației mai tinere a țării.

M-am bucurat să văd mulți tineri și i-am asigurat de faptul că și în continuare vom depune eforturi pentru crearea locurilor de muncă, în primul rînd, pentru tinerii specialiști, pentru a le crea condiții favorabile în Patrie

a subliniat Igor Dodon

Candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova a menționat că, în cazul victoriei la alegeri, echipa sa de profesioniști își va continua politica de relansare și dezvoltare a localităților rurale prin crearea unor întreprinderi agroindustriale mici și a unor platforme industriale.