Select Page

Nu-i vom dezamăgi pe cetățenii noștri!

17.10.2020

În ziua de sîmbătă, Igor Dodon a avut 8 întrevederi în raioanele Ungheni și Nisporeni. Mulți oameni, multe întrebări, multe doleanțe. Discuții deschise cu cetățenii și familiarizarea cu activitatea mai multor întreprinderi din regiune.

Fără o funcționare normală a infrastructurii sociale raionale și rurale, nici nu poate fi vorba despre renașterea regiunilor

La Ungheni, prima vizită Igor Dodon a efectuat-o în satul Pîrlița.

Întrevederea a avut loc în incinta unei întreprinderi mari agricole, unde au participat locuitorii satului, primarii localităților din apropiere, inclusiv din orașul Cornești și colectivul complexului agricol.

Ca și în alte localități, oamenii sunt interesați de problemele cotidiene: plata și indexarea pensiilor, reabilitarea drumurilor, activitatea școlilor, protecția socială, locuri stabile de muncă pentru tineret.

Un subiect foarte important pentru populație este ca instituțiile educaționale și medicale să-și continue activitatea în fiecare localitate. 

„Cu părere de rău, într-o anumită perioadă de timp, din cauza „eforturilor” unor foști reprezentanți ai guvernării, multe dintre aceste instituții au fost închise. Sarcina mea este să nu admit așa ceva. Dimpotrivă: fără o funcționare normală a infrastructurii sociale raionale și rurale, nici nu poate fi vorba despre renașterea regiunilor – unul dintre punctele cheie al programului nostru de dezvoltare pe termen lung”, a menționat candidatul independent la funcția de Președinte al țării.

Igor Dodon a avut o întrevedere cu angajații întreprinderii ”Ungheni – Gaz” în cadrul căreia a discutat despre extinderea rețelei de distribuție a gazelor în toate localitățile din raion. Livrările de gaze naturale în perioada rece a anului este parte a securității naționale și sociale a Republicii Moldova din care considerent Igor Dodon a menționat că îi va acorda o atenție sporită.

De asemenea, Igor Dodon a discutat cu membrii colectivului mai multe probleme din domeniul social-economic: a vorbit despre ceea ce s-a făcut deja, despre succese, despre munca enormă care urmează să fie depusă. 

În continuare, candidatul independent a discutat cu locuitorii orașului Ungheni și ai satelor din apropiere. Concetățenii noștri vorbesc despre grijile pe care le au și au cerut sprijin în soluționarea problemelor cu care se confruntă. 

Oamenii au nevoie de rezultate concrete: salarii și pensii decente, locuri de muncă, drumuri de înaltă calitate.Vom acorda prioritate problemelor despre care vorbesc cetățenii

IGOR DODON

Acțiunile nobile trebuie să fie un exemplu de urmat!

În pofida timpului ploios și rece, Igor Dodon a participat la acțiunea de înverzire a plaiului natal din orașul Ungheni. Peste 200 de arbori și arbuști au fost sădiți la hotarul satelor Costuleni și Măcărești, pe malul râului Prut.

„Sunt bucuros că am participat la această acțiune. Consider că este o activitate nobilă, iar astfel de acțiuni sunt binevenite. Ne dorim ca în câțiva ani să creștem masiv procentajul de împădurire. Anul acesta o să sădim 12 milioane de puieți în toată țara. Invit toți oponenții politici să lase Facebook-ul și să iasă la aer liber, să se alăture campaniei de înverzire a plaiului natal”, a scris candidatul pe o rețea de socializare.

Pe finalul vizitei în orașul Ungheni, Igor Dodon a avut întrevederi cu locuitorii a șase sate: Mănoilești, Cetireni, Măcărești, Morenii Noi, Unțești și Florițoaia Veche. În cadrul acesteia, candidatul a răspuns la întrebările cetățenilor și a discutat detaliat despre principalele probleme cu care se confruntă aceștia.

Totodată, Igor Dodon le-a prezentat platforma sa electorală și a vorbit despre proiectele pe care planifică să le realizeze împreună echipa sa în raionul Ungheni.

„Suntem deciși să continuăm lucrurile bune demarate pe parcursul ultimei perioade de timp! Împreună vom reuși!

Igor Dodon

Acordarea sprijinului deplin întreprinderilor

În orașul Nisporeni, Igor Dodon a discutat cu angajații de la fabrica de confecții “Codreanca”. La întreprindere muncesc peste 100 de persoane. Fabrica și-a început activitatea cu 28 de ani în urmă și este deja bine cunoscută pe piață. Aici sunt confecționate haine de iarnă pentru militari şi saci de dormit.

Oamenii au adresat întrebări despre pensii, drumuri, salarii, agricultură, iar candidatul a oferit răspunsuri cuprinzătoare la toate întrebările adresate. 

„Am menționat că îmi sunt cunoscute problemele cetățenilor și voi depune toate eforturile în vederea soluționării lor! Totodată, am reiterat că noi susținem industria textilă din Republica Moldova și vom crea toate condițiile pentru dezvoltarea unor asemenea întreprinderi. Importanța lor în economia țării noastre este majoră”, a subliniat Igor Dodon.

În satul Șișcani din raionul Nisporeni, Igor Dodon a vizitat depozitul pentru păstrarea fructelor “Nisvinex-grup”.

Candidatul la funcția de Președinte al țării a salutat angajații întreprinderii și a abordat diverse subiecte actuale: pensiile, sistemul de sănătate, aprovizionare cu apă, reabilitarea drumurilor, măsurile de susținere a agricultorilor.

„Vom implementa în fiecare localitate din țară diverse proiecte de importanță vitală. Inițiativele bune trebuie să fie continuate. Totodată, am menționat despre crearea unor platforme industriale multifuncționale în toate regiunile Moldovei, care vor oferi mii de locuri de muncă și salarii decente pentru cetățenii de pe întreg teritoriul țării. Împreună vom reuși!”, a concluzionat Igor Dodon.