Select Page

Lupta electorală continuă!

2.11.2020

Luni, Igor Dodon a revenit pentru scurt timp din concediu, fiindcă s-au acumulat multe acte, decrete care trebuiau semnate. Șeful statului a avut tradiționala întrevedere cu conducerea Parlamentului și a Guvernului, cu doamna Zinaida Greceanîi și domnul Ion Chicu, în cadrul căreia au discutat despre guvernarea țării și despre noile soluții care trebuie aplicate pentru stabilitatea economică și pentru combaterea pandemiei.

În cadrul briefingului care a avut loc după întrevedere, Igor Dodon a atras atenția asupra unor  aspecte legate de turul 1.

“În primul rând, vreau să le mulțumesc tuturor cetățenilor care mi-au oferit votul și, în general, tuturor cetățenilor care și-au făcut datoria civică și au participat la votare. Desigur că ar fi fost bine dacă mai multă lume ar fi ieșit la vot, pentru a defini cât mai clar voința poporului Moldovei. Dar sper că o asemenea mobilizare se va realiza în turul 2, pe 15 noiembrie”, a spus Dodon.

Igor Dodon a felicitat contracandidatul de pe dreapta, doamna Maia Sandu, care a trecut în turul 2 menționînd că se vor întâlni și la dezbateri televizate. De asemenea, el a remarcat că diaspora a fost foarte activă la aceste alegeri menționînd că diaspora reprezintă, la modul real, un “electorat paralel” al Republicii Moldova.

“Acest electorat are propria viziune și propriile preferințe politice și în mare parte aceste preferințe ale diasporei se deosebesc, se află în disonanță cu preferințele populației majoritare care locuiește și muncește acasă, în Moldova. Așa arată rezultatul votului. E și aceasta o realitate a democrației”, a spus Igor Dodon.

În concluzie, Igor Dodon a remarcat faptul că cifrele arată că, însumat, electoratul de stânga deține aproape 55-60%, iar restul revine electoratului de dreapta. Această repartizare de opțiuni politice se menține de ani buni și reflectă aproape de fiecare dată și rezultatul alegerilor parlamentare sau prezidențiale din țară.

Consider că această repartizare a forțelor politice își va spune cuvântul și în turul 2 al acestor alegeri, pe 15 noiembrie. Lupta electorală continuă.