Select Page

Igor Dodon: Susținerea satelor din Moldova a fost și va fi prioritatea activității echipei mele

6.10.2020

Briceni și Ocnița

Pe 4 octombrie, Igor Dodon a mers în prima sa vizită în calitate de candidat la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. Primele au fost vizitate două raioane din nordul țării – Briceni și Ocnița.

În raionul Briceni, Igor Dodon a avut întîlniri cu cetățenii din orașele Briceni și Lipcani, precum și din satele Tețcani și Corjeuți. Oamenii au pus în discuție aceleași teme: mărimea salariilor și pensiilor, reabilitarea drumurilor, aprovizionarea localităților cu apă potabilă, susținerea agricultorilor și a altor agenți economici.

Cunosc foarte bine grijile concetățenilor noștri. Cu atît mai mult că majoritatea problemelor din domeniul sănătății, educației, protecției sociale au fost mereu pe agenda noastră de lucru și vom continua să depunem eforturi pentru a implementa proiecte concrete în beneficiul oamenilor

Igor Dodon

În satul Corjeuți, raionul Briceni, candidatul a vizitat întreprinderea agricolă

În satul Corjeuți, raionul Briceni, candidatul a vizitat întreprinderea agricolă SRL Arman Plant – cel mai mare producător de cartofi din țară. În acest sezon, datorită irigării prin picurare, întreprinderea practic și-a dublat volumul producției: aproximativ 40 de tone la hectar, pe o suprafață totală de 150 de hectare. Rezultate bune au înregistrat și la cultivarea altor legume.

Igor Dodon a felicitat conducerea și colectivul gospodăriei cu ocazia rezultatelor bune pe care le-au obținut și le-a mulțumit pentru eforturile depuse în vederea asigurării securității alimentare a țării în aceste condiții dificile de secetă, pandemie și criză economică. “În cei patru ani de activitate a echipei noastre, domeniului agricol i-a fost acordat mai mult suport, inclusiv financiar, iar această practică va continua”, a subliniat candidatul la funcția de Președinte.

În raionul Ocnița, Igor Dodon, pe lîngă centrul regional Ocnița, a vizitat satele Corestăuți, Grinăuți-Moldova și Bîrnova. În satul Corestăuți, s-a familiarizat cu activitatea unei întreprinderi agricole, care se ocupă de cultivarea fructelor, în special, a merelor. “Noi avem livezi frumoase de mere, cu o roadă bogată și gustoasă, și toate acestea datorită muncii unor oameni extraordinari, care în aceste zile adună fructele”, a menționat Igor Dodon.

Candidatul la funcția de Președinte a mulțumit pentru efort și dragoste față de pămîntul natal, dar și pentru că nu s-au descurajat în acest an atît de dificil, afectat de pandemie, secetă și criză economică. “Noi am ajutat și vom ajuta în continuare agricultorii noștri, în pofida tuturor dificultăților. Ca și pînă acum, vom lucra pentru oameni”, a subliniat Igor Dodon.

În satul Grinăuți-Moldova, Igor Dodon a vizitat biserica „Acoperămîntul Maicii Domnului”, care a fost distrusă anul trecut de un incendiu devastator. Acum structura construcției este restabilită aproape în întregime, urmează să fie finalizată construcția cupolelor, a acoperișului, instalate vitraliile și finisate lucrările de interior.

În curtea acestei biserici, Igor Dodon a discutat cu locuitorii satului. „Anterior, noi am acordat sprijin pentru restabilirea bisericii, or, religia ortodoxă este una dintre temeliile statalității noastre, iar apărarea valorilor tradiționale constituie unul dintre punctele cheie ale platformei mele electorale”, a evidențiat Igor Dodon.

Potrivit candidatului, susținerea localităților rurale ale Moldovei a fost și va fi o direcție prioritară de activitate pentru echipa noastră. „Noi vom continua reabilitarea drumurilor, aprovizionarea localităților cu apă potabilă, gazificarea, iluminatul stradal, reciclarea deșeurilor. Vom crea locuri de muncă în baza platformelor industriale regionale, vom restabili instituțiile medicale și cele de învățămînt. Fără o stabilitate la sat nici țara nu poate fi prosperă”, a remarcat Igor Dodon.

În orașul Ocnița Igor Dodon a discutat despre proiectele sociale pe care le va promova în continuare, precum și despre crearea locurilor de muncă, dezvoltarea altor proiecte de infrastructură. Oamenii din Ocnița au fost anunțați despre decizia autorităților de a crea în această zonă o platformă industrială, ceea ce va permite atragerea investițiilor și impulsionarea dezvoltării regiunii de nord a Moldovei.

Destinația finală a vizitei din Nordul țării a fost satul Bîrnova, raionul Ocnița. “Am fost bucuros să comunic cu cîteva zeci de persoane care au venit să adreseze întrebări despre ceea ce-i îngrijorează. Am remarcat buna informare a oamenilor noștri și dorința lor sinceră de a trăi în țară și de a contribui la prosperarea ei”, a menționat Igor Dodon.

De asemenea, candidatul le-a vorbit despre realizările echipei sale în domeniul social, economic, precum și ce ține de consolidarea statalității. Igor Dodon i-a asigurat pe săteni că realizarea proiectelor naționale va continua, în pofida pandemiei, crizei și altor dificultăți. 

“După 10 întîlniri în 2 raioane din regiunea de nord a Republicii Moldova – un pic obosit, dar plin de emoții pozitive. Oamenii au participat activ la discuții, au pus multe întrebări, la care, cred, le-am oferit răspunsuri detaliate”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de pe rețelele de socializare.

„Mă întorc acasă cu flori pentru soție și mere pentru copii din livezile de la nordul țării. Avem o țară frumoasă, cu oameni darnici, ospitalieri și binevoitori. Moldova are viitor!”, a declarat candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova la sfîrșitul zilei.