Select Page

Igor Dodon: Cetățenii noștri sunt gata să ajute la dezvoltarea ținutului natal

6.10.2020

Pe 6 octombrie, Igor Dodon, în calitate de candidat înregistrat oficial la funcția de Președinte al țării, a efectuat o vizită în două raioane din zona de sud a țării – Cahul și Vulcănești.

Cetățenii nu doar solicită sprijin, ci oferă și soluții la probleme

Candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova, inițial a mers în satul Frumușica, unde s-a întîlnit cu localnicii, precum și cu locuitorii satelor vecine, Chioselia Mare și Borceag, care au venit special pentru această întîlnire.

Igor Dodon a menționat că localnicii au abordat aceleași probleme care îi preocupă  și pe ceilalți locuitori ai țării noastre – crearea de noi locuri de muncă, construirea și repararea sistemelor de aprovizionare cu apă, construcția de drumuri moderne, indexarea pensiilor și multe altele.

La fel ca și în alte localități, oamenii îmi adresează întrebări despre căile de soluționare a problemelor actuale, cer susținere și chiar își exprimă disponibilitatea de a ajuta la dezvoltarea ținutului natal. Mă bucur foarte mult că cetățenii noștri sunt foarte receptivi, adresează întrebări, propun soluții. Sunt plăcut surprins de acest dialog deschis.

Igor Dodon

Platforma noastră electorală vizează soluționarea principalelor probleme socio-economice ale Moldovei

În timpul vizitei în raion, Igor Dodon a mers la întreprinderea agricolă „Bostavan” – unul dintre cei mai mari producători de vinuri unde a discutat cu lucrătorii chiar în plantația de viță de vie.

Am vorbit despre problemele lor, le-am ascultat doleanțele. Cel mai frecvent au fost menționate – lipsa locurilor de muncă, calitatea drumurilor, protecția socială a categoriilor vulnerabile de cetățeni

a remarcat Igor Dodon

El le-a vorbit agricultorilor despre principalele teze din platforma sa electorală, care include cele mai importante aspecte ale vieții social-economice, politicii interne și externe a țării.

De asemenea, Igor Dodon a ajutat lucrătorii Bostavan la recoltarea strugurilor pe podgoriile întreprinderii.

După discuții, am participat cu drag la recoltarea strugurilor – cunosc foarte bine și de mult timp această îndeletnicire! Tatăl meu m-a învățat să culeg struguri, iar acum transmit aceste deprinderi și feciorilor mei

a menționat Igor Dodon

Echipa de profesioniști care se află la conducere a reușit să mențină stabilitatea în țară și să își îndeplinească toate obligațiile sociale

La Cahul, Igor Dodon a vizitat combinatul de panificație.

Am discutat cu membrii colectivului, le-am vorbit despre principalele direcții ale activității echipei noastre, inclusiv despre susținerea economiei naționale și a producătorului autohton

a remarcat Igor Dodon

El a subliniat că în pofida secetei, pandemiei și crizei economice, echipa care se află la conducere a reușit în acest an să mențină stabilitatea macroeconomică și să respecte angajamentele privind achitarea salariilor și a pensiilor.

De asemenea, candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova a avut o întrevedere cu lucrătorii întreprinderii „Cahul-Gaz”.

Am discutat despre realizările echipei noastre în ce privește gazificarea țării, dar am precizat că mai avem încă foarte mult de lucru pentru finalizarea acestui proces atît de necesar tuturor

a subliniat Igor Dodon

Securitatea energetică a Moldovei în centrul atenției profesioniștilor de la conducerea țării

În timpul vizitei sale în raioanele de sud ale țării, Igor Dodon s-a întîlnit și cu lucrătorii întreprinderii „Danube Oil”, care se află pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești și este amplasat în punctul cel mai sudic al țării, unde Prutul se revarsă în Dunăre, iar țara noastră are ieșire la Marea Neagră.

Anume aici sunt situate companii de transport și de logistică foarte mari, care au un rol important în comerțul exterior al Moldovei.

În timpul conversației, au fost abordate și subiecte legate de securitatea energetică a țării, precum și creșterea economică a Republicii Moldova.

Soluționăm cu succes problemele stringente ce țin de dezvoltarea Republicii  Moldova

În încheierea vizitei în raionul Cahul din 6 octombrie, Igor Dodon a vorbit cu locuitorii satului Cîșlița-Prut. Și aici, dumnealui a discutat activ despre problemele cu care se confruntă oamenii, în special cu privire la protecția socială, crearea de noi locuri de muncă, precum și reabilitarea drumurilor și aprovizionarea localităților cu apă potabilă.

I-am asigurat pe cetățeni de faptul că echipa noastră de profesioniști este gata și în continuare să soluționeze problemele stringente ce țin de dezvoltarea țării

a subliniat Igor Dodon