Igor Dodon a fost ales din nou în funcția de președinte al PSRM

31.12.2020

Am participat la cel de-al XVI-lea Congres Ordinar al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, în cadrul căruia am fost ales din nou în funcția de președinte al formațiunii.

Le-am mulțumit colegilor pentru încrederea acordată. Am menționat că exact acum 9 ani, pe data de 18 decembrie, am primit vot de încredere și am fost ales președinte al PSRM. La acel moment partidul era la început de cale și nu avea reprezentanți în parlament. În prezent, Partidul Socialiștilor este cea mai importantă forță politică din Republica Moldova. Are cea mai mare fracțiune parlamentară – 37 de deputați, peste 20 de președinți de raioane și partidul cu cel mai mare număr de primari, fiind reprezentat aproape în fiecare localitate.

În cadrul Congresului am discutat agenda politică pentru anul viitor și am stabilit 2 priorități:

1- consolidarea în continuare a Partidului Socialiștilor, atât la nivel central, cât și la nivel local;

2- pregătirea și învingerea în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, care vor avea loc în anul 2021.

Am subliniat faptul că în legislatura curentă, fracțiunea parlamentară a socialiștilor nu face nicio coaliție și pledează în continuare pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate în anul 2021, fapt pentru care echipa PSRM a lansat în mod deliberat procedurile juridice necesare.

Totodată, Congresul a aprobat o declarație în care s-a evidențiat că PSRM este formațiunea care va lupta pentru statalitatea, independența și suveranitatea Republicii Moldova, pentru o politică externă echilibrată, pace socială, politici sociale, dezvoltarea economică a țării prin suport acordat producătorilor autohtoni etc. PSRM rămâne partidul care va lupta pentru valorile tradiționale și familia compusă din bărbat și femeie.