Ziua Independenței

O singură Patrie avem – Republica Moldova. Și trebuie să o protejăm și să o iubim, așa cum e ea, mult sub așteptările noastre, mai săracă decît alte țări, mai umilă, mai înapoiată.

Dar nu e vina țării, e vina celor care au guvernat-o iresponsabil de la Independență încoace. Tare și-au mai bătut joc de ea. Poporul însă a reușit să reziste.

Pot să afirm că o realizare mare este că încă mai existăm, nu ne-am destrămat defintiv teritorial, nu am cedat întru totul în fața tentativelor de anexare la România, promovate încă de Snegur și Druc, nu am renuțat cu toții la numele nostru de moldoveni.

Marea realizare este că aflîndu-ne în acest prezent urît, depresiv, corupt, noi avem totuși un viitor, avem spre ce să tindem. La cîte a avut de suferit țara noastră, e o minune că avem încă statalitate și identitate moldovenească, înseamnă că vom avea putere să făurim un viitor mai bun, așa cum merită această țară și acest popor.

La Mulți Ani, Moldova!

Noi te iubim și îți dorim să demonstrezi că se poate mai bine.

Moldova are viitor.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.