Zburăm spre Moscova în componentă unei delegaţii mari

Zburăm spre Moscova în componentă unei delegaţii mari, din care fac parte deputaţi în Parlamentul Republicii Moldova, consilieri ai Preşedintelui, mai mulți agenţi economici din ţara noastră.

În cadrul vizitei, vor avea loc întrevederi cu Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Kiril.

În timpul întrevederii cu preşedintele rus, vom discuta dinamica relațiilor noastre şi acțiunile suplimentare pentru intensificarea lor. Ţin să reiterez că, în cadrul ultimei noastre întrevederi, am convenit asupra revenirii pe piaţa rusă a producţiei celor mai mari întreprinderi de vinificaţie din Moldova, asupra amnistiei migraţionale pentru mai multe categorii de migranţi muncitori moldoveni. La întrevederea ce urmează să aibă loc, intenţionez să abordez problema privind extinderea categoriilor de cetăţeni moldoveni, care vor putea beneficia de amnistia migraţională, precum şi diversificarea categoriilor de produse moldovenești, care vor obţine acces pe piaţa rusă.

Agenda vizitei mai cuprinde participarea la un business-forum, la care am fost invitaţi de către mai multe asociaţii ai oamenilor de afaceri din Rusia. Sînt convins că acest eveniment va da un nou impuls în dezvoltarea relaţiilor comerciale bilaterale şi va contribui la creşterea substanţială a investiţiilor ruseşti în economia moldovenească.

Vor fi şi alte întrevederi interesante, despre care vă vom ţine la curent.

Republica Moldova are nevoie de relansarea parteneriatului strategic amplu cu Rusia.

Sînt convins că vom reuşi.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.