XIV-a conferință internațională „Integrare economică eurasiatică”

La indicația mea și la invitația părții ruse, Elena Gorelova, consilier prezidențial pe probleme economice, întreprinde o vizită la Moscova pentru a participa la cea de-a XIV-a conferință internațională „Integrare economică eurasiatică”.

Evenimentul este organizat de Banca de Dezvoltare Eurasiatică pentru a pune în discuție problemele actuale legate de integrarea ulterioară în spațiul Uniunii Economice Eurasiatice, precum și subiecte legate de dezvoltarea celor mai de perspectivă sectoare ale economiilor naționale ale țărilor membre ale UEEA.

Totodată, doamna Gorelova va discuta cu reprezentanții statelor Uniunii Economice Eurasiatice posibilitatea de aderare a Moldovei la Banca de Dezvoltare Eurasiatică, ținînd cont de faptul că, în mai 2018, Moldova a devenit țară-observator la UEEA. Dacă negocierile se vor solda cu succes, țara noastră va putea profita de avantajele și sprijinul Băncii de Dezvoltare Eurasiatice pentru a atrage investiții, în special în infrastructură.

Banca de Dezvoltare Eurasiatică funcționează din 2006. Misiunea ei constă în promovarea economiei de piață în statele membre ale Băncii, creșterea economică a acestora și extinderea relațiilor comercial-economice între ele prin activitatea investițională.

Consolidarea relațiilor comerciale și economice cu țările Uniunii Economice Eurasiatice reflectă interesele naționale pe termen lung ale Republicii Moldova, deoarece deschide perspective largi pentru exportul de mărfuri moldovenești și susținerea business-ului autohton. Conducerea Moldovei va continua să promoveze o politică externă echilibrată bazată pe parteneriate pragmatice cu țările din Est și Vest.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.