Vreau să-i reamintesc Maiei Sandu și lui Andrei Năstase, cum Filat i-a ascultat în anul 2013 pe europeni și a făcut din nou coaliție cu Plahotniuc. Cu ce s-au finalizat toate acestea?

Am văzut cum în ultimul timp din nou se recurge la abordarea foarte dură a subiectelor geopolitice – chipurile, haideți „să-i dăm jos” pe socialiști și pe Dodon, pentru că ei sînt „mîna lui Putin”. Anume cu astfel de abordări i-a „prins” Plahotniuc pe toți – și pe Voronin, și pe Filat. Ambii au ajuns în afara jocului. Acest lucru se poate întîmpla și cu noi, dacă vom permite să fim „manipulați”. Acum nu trebuie să ne ocupăm de dezbateri geopolitice.

Vreau să-i reamintesc Maiei Sandu și lui Andrei Năstase, cum Filat i-a ascultat în anul 2013 pe europeni și a făcut din nou coaliție cu Plahotniuc împotriva lui Voronin, deși era categoric împotrivă. Cu ce s-au finalizat toate acestea? Același lucru se poate întîmpla acum, dacă voi din nou veți asculta de sfaturile unor comisari care, pentru a pune o bifă în CV-ul lor precum că „au ripostat în fața unei forțe pro-ruse”, vă vor impune să mergeți cu Candu și cu Șor.

Dacă în timpul apropiat vor mai pleca niște deputați și noi vom vedea că nu există majoritate parlamentară, îi voi invita în aceeași zi pe Zinaida Greceanîi, Pavel Filip, Maia Sandu și Andrei Năstase și, împreună, vom lua o decizie principială, ce facem mai departe.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.