Voi participa la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Șah

La invitația domnului Arcadii Dvorkovici, noul președinte al Federației Mondiale de Șah (FIDE) (candidatura căruia a fost susținută și de Republica Moldova), întreprind o scurtă vizită de lucru în Marea Britanie, unde voi participa la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Șah. Vizita delegației moldovenești se desfășoară cu suportul FIDE.

De asemenea, la Londra voi avea întrevederi bilaterale cu oficiali britanici, discuții cu experții de la „Chatham House” – cel mai influent centru ”think tank” din Marea Britanie, precum și interviuri cu instituții de presă britanice de top.

Consider că această vizită este deosebit de importantă din punct de vedere al promovării intereselor naționale ale Republicii Moldova și a realizării principalei sarcini strategice: asigurarea echilibrului în politica externă dintre Est și Vest în baza statutului constituțional de neutralitate permanentă.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.