Vizita în raionul Căușeni

După Ștefan Vodă am mers în raionul Căușeni, inițial la Mănăstirea de maici ”Sf. Mironosițe Marta și Maria” din satul Hagimus. Deschisă în anul 1997 pe locul unei tabere de copii, pe an ce trece acest lăcaș de cult atrage tot mai mulți credincioși.

101864807_4516029771756326_3597806297547800576_o-300x221 Vizita în raionul Căușeni

De fiecare dată cînd revin la această mănăstire sunt plăcut surprins de modul în care este îngrijită și de frumusețea locului. Reiterez că susținerea lăcașurilor sfinte și religiei noastre creștin-ortodoxe pentru mine constituie o prioritate.

În continuare, am mers la spitalul raional, unde m-am documentat cu situația epidemiologică. Instituția medicală are o capacitate de 200 de paturi și un efectiv de 428 de angajați. În prezent aici se tratează 24 de persoane infectate cu coronavirus, iar numărul total al celor tratați în instituția respectivă este de 109 persoane, doi pacienți au decedat.

În cadrul discuțiilor cu colectivul spitalului i-am informat despre decizia de a declara anul curent drept An al Lucrătorului Medical, precum și despre decizia de a dubla salariile cadrelor medicale. Le-am mulțumit medicilor pentru abnegația, perseverența și devotamentul în exercitarea celei mai responsabile profesii din lume și am înmînat Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova unor angajați ai instituției medicale.

Ulterior am mers la sediul Consiliului Raional Căușeni unde am avut o întrevedere cu conducerea raionului. Președintele raionului Căușeni, Gorban Nicolae a enunțat mai multe probleme cu care se confruntă autoritățile locale și locuitorii precum necesitatea aprovizionării populației cu apă potabilă, instalării unui sistem antigrindină, construcției unei fabrici de prelucrare a deșeurilor menajere, curățarea albiei rîului Botna, renovarea unor obiecte sociale, etc.

Am reiterat faptul că susținerea dezvoltării localităților din țara noastră este primordială pentru actuala conducere și am subliniat că voi acorda tot sprijinul posibil în soluționarea problemelor abordate.

 

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.