Vizita de lucru la sudul Moldovei a continuat în raionul Cantemir

Împreună cu președintele raionului Anatolie Ichim, am discutat mai multe chestiuni legate de dezvoltarea social-economică a regiunii, inclusiv problemele din agricultură, asigurarea cu apă, gazificarea și reabilitarea drumurilor.

1-21-300x212 Vizita de lucru la sudul Moldovei a continuat în raionul Cantemir

Ulterior, împreună cu președintele raionului am mers la spital, unde la fața locului ne-am documentat cu situația privind pandemia. În raionul Cantemir, indicele de îmbolnăvire este unul dintre cei mai mici pe țară: în perioada epidemiei, aici s-au înregistrat 21 de cazuri de infectare cu COVID-19, alte 53 de persoane se află în spital sub monitorizare, iar 5 primesc tratament. 14 persoane s-au vindecat, doi locuitori ai raionului au decedat.

Am adresat mulțumiri administrației locale și personalului medical pentru acțiunile de combatere a pandemiei. I-am informat despre decizia de a declara anul 2020 – Anul Lucrătorului Medical, precum și despre planurile Guvernului de a majora de două ori salariile tuturor angajaților din sistemul medical al țării.

În continuare l-am vizitat pe veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Mihail Mitrofan, în vîrstă de 94 de ani, decorat cu Ordinul Marelui Război pentru Apărarea Patriei de gradul II și cu alte 12 distincții. De asemenea, în cei aproape 60 de ani de activitate, Mihail Mitrofan s-a învrednicit de Ordinul „Slavă Muncii”. El are șapte copii, 21 de nepoți și 23 de strănepoți. L-am felicitat pe domnul Mitrofan cu ocazia Zilei Victoriei, care a fost marcată recent, și i-am înmînat Ordinul Republicii, distincția supremă a țării.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.