Vizita de lucru la nordul Moldovei a continuat la Edineț

Împreună cu Nicolae Melnic, președintele raionului, am discutat cele mai actuale chestiuni legate de dezvoltarea regiunii, inclusiv despre construcția și reabilitarea drumurilor, infrastructura socială și agricultură.

1-300x205 Vizita de lucru la nordul Moldovei a continuat la Edineț

Ulterior, am vizitat spitalul raional unde, în momentul de față, se tratează 50 de pacienți infectați cu COVID-19. În perioada epidemiei, în raionul Edineț s-au infectat 232 de persoane, dintre care 130 s-au vindecat, iar patru au decedat.

Am adresat mulțumiri personalului instituției medicale pentru profesionalismul și dăruirea de sine de care dau dovadă în activitatea de zi cu zi, iar celor mai buni medici le-am înmînat Diploma de Onoare a Președintelui. De asemenea, i-am informat despre inițiativa de majorare în anul curent a salariilor pentru toți lucrătorii medicali din țară.

În continuare, am mers în vizită la Ivan Tomceac, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în vîrstă de 95 de ani. Domnul Tomceac a plecat pe front în anul 1944, a participat în luptele din Ungaria, de două ori a fost rănit. După război, a lucrat mai mulți ani în kolhoz. I-am exprimat cuvinte de recunoștință pentru contribuția la Marea Victorie și i-am înmînat distincția supremă a Moldovei – Ordinul Republicii.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.