Vizită de lucru în raioanele Rîșcani și Edineț

Întreprind o vizită de lucru în raioanele Rîșcani și Edineț unde, tradițional, voi avea întîlniri cu administrația locală, cetățenii și agenții economici. De asemenea, voi vizita liceul teoretic, voi felicita familiile cu mulți copii și cuplurile longevive și voi avea o întrevedere cu slujitorii bisericii.

img_9257 Vizită de lucru în raioanele Rîșcani și Edineț

Prima destinație din agendă este aeroportul din orașul Bălți (Bălți-Leadoveni). Împreună cu Viorel Catană, directorul companiei „Moldaeroservice”, am discutat planurile de atragere a investitorilor străini pentru modernizarea completă a acestui port aerian, cu perspectiva de a deschide un hub low cost ca o alternativă Aeroportului din Chișinău.

Totodată, am salutat ideea deschiderii pe lîngă Aeroportul Bălți a unei școli de aviație, ținîndu-se cont de insuficiența cadrelor calificate în acest domeniu. Este preconizată instruirea piloților de aeronave și elicoptere, a personalului tehnic și a colaboratorilor serviciilor terestre.

I-am asigurat pe toți de faptul că, conducerea Moldovei acordă o atenție sporită proiectului de investiții în aeroportul din Bălți și va acorda toată susținerea necesară pentru realizarea cu succes a obiectivelor propuse.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.