Vizita de lucru în raionul Ocnița a continuat la sediul administrației raionale

Vizita de lucru în raionul Ocnița a continuat la sediul administrației raionale, unde, împreună cu președintele raionului, Plopa Iurie am discutat despre problemele cu care se confruntă regiunea: dezvoltarea social-economică, inclusiv crearea unei Zone Economice Libere, reabilitarea drumurilor și a obiectelor de menire socială, suportul statului privind finalizarea construcției sediului pentru detașamentul de pompieri și salvatori, finanțat de partenerii americani dar încă nefinisat.

103627072_4545327235493246_2332233672746557193_o-300x200 Vizita de lucru în raionul Ocnița a continuat la sediul administrației raionale

În continuare, însoțit de președintele raionului, am vizitat spitalul din Ocnița unde m-am familiarizat cu situația epidemiologică. Instituția medicală are o capacitate de 140 de paturi și un colectiv de peste 270 de persoane. În prezent, aici se tratează 19 pacienți infectați cu coronavirus.

Am exprimat gratitudine întregului personal al spitalului pentru eforturile depuse în combaterea răspîndirii virusului și i-am anunțat despre decizia Guvernului de a dubla salariile pentru toți angajații din sistemul medical al țării, precum și despre declararea anului 2020 – Anul Lucrătorului Medical. Am conferit Diploma de Onoare a Președintelui la 20 de cadre medicale care activează în instituție.

De asemenea, am adresat mulțumiri lui Vladimir Leahovcenko, reprezentant al unei misiuni de caritate din Irlanda de Nord în Moldova, și Silviei Vîntu, reprezentant al companiilor de transport, pentru asistența tehnică substanțială oferită spitalului raional. Astfel, instituția a primit în dar aparate USG, de ventilare artificială a plămînilor, aparate pentru anestezie și hemodializă, un aparat generator de oxigen, patru paturi multifuncționale.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.