Vizita de lucru în raionul Basarabeasca

Am vizitat spitalul raional Basarabeasca pentru a mă documenta la fața locului cu situația epidemiologică din regiune. La momentul de față, în instituțiile medicale din raion sînt internați 43 de pacienți infectați cu coronavirusul de tip nou. Pe perioada epidemiei, s-au vindecat două persoane, alte trei au decedat.

1-10-300x213 Vizita de lucru în raionul Basarabeasca

Am fost informat că personalul medical al spitalului raional dispune de toate mijloacele de protecție necesare, dar, deoarece instituția se confruntă cu lipsa unui echipament modern, am dat asigurări că voi acorda sprijin în acest sens. Totodată, datorită acțiunilor coordonate ale medicilor și autorităților locale, situația epidemiologică din regiune este ținută sub control.

Ulterior, am mers la Ivan Covadji, în vîrstă de 93 de ani – unicul veteran care a rămas în raionul Basarabeasca. Ivan Covadji a plecat pe front în anul 1944, a eliberat Moldova, România și Bulgaria, iar după război, a lucrat în calitate de șofer. I-am adresat veteranului felicitări cu ocazia Zilei Victoriei și i-am urat sănătate și pace. De asemenea, am vizitat Complexul Memorial al Gloriei Militare unde am depus flori în memoria ostașilor căzuți pentru eliberarea țării noastre de fascism.

În încheierea vizitei de lucru în raionul Basarabeasca, am avut o întrevedere cu președintele raionului, Piotr Pușcari, cu care am discutat mai multe chestiuni ce țin de dezvoltarea social-economică a regiunii, precum și de continuarea acțiunilor de combatere a răspîndirii coronavirusului.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.