Vin să gestionez Primăria în mod profesionist

Plasez o prezentare selectivă a întrebărilor jurnaliştilor şi a răspunsurilor pe care le-am acordat luni, 18 aprilie, ziua în care am depus actele pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la funcţia de Primar General de Chişinău.

Plasez o prezentare selectivă a întrebărilor jurnaliştilor şi a răspunsurilor pe care le-am acordat luni, 18 aprilie, ziua în care am depus actele pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la funcţia de Primar General de Chişinău.

–          Ce credeţi despre Raportul la final de mandat prezentat duminică de Primarul Dorin Chirtoacă?

Multă vorbă şi puţin conţinut real. Dacă primarul Chirtoacă a putut vorbi aproape trei ore despre aşa-numitele realizări la cârma Primăriei, atunci despre problemele existente în municipiul Chişinău am putea vorbi fără întrerupere nu mai puţin de trei zile.

–          De ce nu aţi acceptat invitaţiile la emisiunile TV, unde au participat contracandidaţii dvs?

Eu în această campanie nu am de gând să încălzesc scaunele din studiourile televizate. Dacă doriţi să mă vedeţi, căutaţi-mă în cartierele oraşului şi la întreprinderile municipale.

Staff-ul meu electoral are deja acumulate sute de solicitări din partea diferitelor colective, care cer întâlniri şi vor să-şi împărtăşească problemele. Eu am ce auzi de la ei şi am ce le spune.

Contracandidaţii mei în această campanie electorală sunt problemele municipiului, nu membrii unor sau altor partide. De aceea, dezbaterile şi discuţiile le voi purta împreună cu alegătorii, la sutele de întâlniri pe care le voi avea.

–          Cu ce mesaj veţi veni către alegători?

Mesajul meu va fi un mesaj de economist şi profesionist în administrare. Chişinăul este inundat de probleme , iar orăşenii sunt profund dezamăgiţi şi în depresie. Eu vin cu soluţii economice, cu proiecte de atragere a finanţelor, pentru a asigura ordinea şi dezvoltarea Capitalei. Eu vin să gestionez Primăria în mod profesionist.  

Dacă vreţi să formulez mesajul meu în câteva cuvinte, el ar suna aşa: “Chişinăul are probleme, eu am soluţii”. Soluţiile mele sunt realiste şi cât se poate de eficiente.

–          Care vor fi primele trei lucruri pe care le veţi face în calitate de Primar?

 În primul rând, voi convoca tot activul administraţiei municipale şi voi face o reformatare a modului în care angajaţii trebuie să-şi execute obligaţiunile de serviciu.

În al doilea rând, voi avea un şir de întâlniri cu toţi directorii întreprinderilor municipale, pentru a le aduce la cunoştinţă cerinţele mele faţă de ei, şi împreună vom găsi modalitatea de a scoate povara tarifară grea de pe umerii cetăţenilor, totodată găsind căi de dezvoltare a respectivelor întreprinderi.

În al treilea rând, voi demara de urgenţă, împreună cu responsabilii, un plan de reparaţie capitală şi reconstrucţie a drumurilor din municipiu. Cu un control personal, sever şi de maximă responsabilitate, al calităţii lucrărilor.

Şi acesta e abia începutul.

–          Credeţi că veţi ieşi în turul II? Cu cine?

Nu cred că chisinauienii isi doresc risipirea a zeci de milionae de lei pentru tuturl II.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.