Validarea alegerilor de Curtea Constituțională este în mod intenționat amînată

Această amînare se face din cauză că guvernarea dorește să promoveze rapid un șir de reforme antisociale, pe care președintele nou ales nu le va accepta în niciun caz.

E vorba de majorarea vârstei de pensionare și de alte condiții impuse de FMI.

E vorba de deschiderea oficiului NATO la Chișinău.

Există pericolul ca și procurorul să fie numit de președintele Timofti, care nu se va opune unei candidaturi docile, înaintate de guvernare.

Toate aceste acțiuni nu ar fi fost posibile sub mandatul oficial al președintelui Igor Dodon.

Formal, validarea mandatului întîrzie din cauza că oponenții electorali Maia Sandu și Andrei Năstase au depus contestări în judecată. Însă în realitate acești oponenți procedează juridic astfel, încît toate procedurile în instanță să dureze maximum din timpul posibil. Deci ei nu vor o decizie concretă și imediată, ci amînă verdictul final.

Există toate temeiurile să considerăm că atît Sandu și Năstase, cît și guvernarea fac un joc comun, probabil la sugestiile venite din Occident.

Cer Curtii Constitutionale sa se convoace de urgenta, imediat dupa soluţionarea definitivă de către instanţele de judecată a contestaţiilor depuse, pentru a fi aprobata decizia finala referitor la alegerile prezidentiale.

Președinte ales prin vot direct de popor are si legitimitatea respectiva. De aici și frica guvernării că președintele Dodon le va bloca inițiativele care nu sunt in interesul poporului.
Exprim convingerea că validarea mandatului se va produce în această lună, fiind respecate normele prevazute de Constituție, unde este fixat termenul maxim de 45 de zile de la alegere pina la inaugurarea oficială.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.