Unica soluție pentru o altă politică – dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipa

Luni, în Parlament s-a întîmplat ceea ce doar naivii credeau că nu se va întîmpla.

Candidatul Sturza a fost umilit și trimis la plimbare. În istoria politică, Sturza a fost și a rămas un eșec.

Fosta alianță proeuropeană nu mai există nici de jure, nici de facto. Acolo, pe dreapta și centru-dreapta, între partide și fracțiuni se duce o luptă de nimicire politică reciprocă.

Iar oricare alt candidat la funcția de premier va fi sau unul steril și fără șanse, propus de Timofti, sau un exponent al oligarhiei impus lui Timofti. În ambele cazuri, țara nu are de cîștigat, doar de pierdut. Iar președintele nu va putea fi ales în primăvară.

Acum, sper că tot mai multă lume înțelege că trebuie de pus capăt acestui balamuc și trebuie să mergem la alegeri parlamentare anticipate. Actualul legislativ trebuie să se autodizolve, dacă are pic de onoare și responsabilitate.

Anticipatele sunt unica soluție pentru a începe să scriem politica moldovenească de pe o pagină nouă. Noi de asta avem nevoie acum, de o schimbare radicală a lucrurilor.

Noi, socialiștii, mergem cu fruntea sus la anticipate. Pentru că am fost consecvenți în declarațiile și acțiunile noastre. Tot acest an, ca și ceilalți, am luptat contra guvernării eurounioniste și oligarhice.

Nu am făcut coalitie cu oligarhii în ianuarie 2015, cînd s-a format noua coaliție.

Am vorbit primii de la tribuna Parlamentului despre furtulul de miliarde și am creat Comisia parlamentară de anchetă în februarie.

Am cerut în martie demisia lui Chiril Gaburici și am obținut-o în iunie.

Am protestat împreună cu cetățenii și am instalat corturi în fața Parlamentului în septembrie.

Am pregătiti moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleț, proiectele de hotărîri de inițiere a demisiei președintelui Parlamamentului și al șefului statului în octombrie.

Am demis Guvernul Streleț în octombrie. Am votat retragerea imunității parlamentare lui Filat.

Nu am cedat presiunilor de a participa în coaliții și alianțe în noiembrie și decembrie.

Am promis că nu vom participa la ședințele Parlamentului de numire a guvernelor din ianuarie, dacă nu va pus în discuție subiectul dizolvării Parlamentului.

Urmează pasul final în această legislatură – dizolvarea Parlamentului imediat dupa 29 ianuarie și anunțarea alegerilor parlamentare anticipate pentru sfîrsitul lunii martie.

De altceva acest Parlament nu este capabil.
Toată lumea așteaptă alegeri anticipate, în afară de oligarhi. Care voință e mai importantă în țara asta? Noi considerăm că voința cetățenilor.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.