Un Ultimatum de Bun Simț

Poziția Grupului parlamentar al socialiștilor cu privire la alegerea președintelui țării

Poziția Grupului parlamentar al socialiștilor cu privire la alegerea președintelui țării
1. Pe 16 decembrie, Alianța de la guvernare a confirmat că nu poate alege propriul candidat. Și s-a adeverit că nici măcar în cadrul AIE nu se dorește alegerea lui Marian Lupu în funcția de președinte. Este evident practic pentru toată lumea că a insista în continuare pe candidatura AIE înseamnă provocarea intenționată a alegerilor anticipate. După ce și-a asumat o guvernare atât de păguboasă, AIE trebuie să-și asume și faptul că provoacă anticipatele.

2. În calitate de președinte al Partidului Socialiștilor și lider al grupul parlamentar al socialiștilor, am mandatul Congresului PSRM de a menține poziția noastră initială – identificarea și alegerea unui candidat apartinic la funcția de președinte al țării. Noi categoric nu vom vota un candidat al AIE. Totodată, suntem gata să inițiem negocierile atât cu AIE, cât și cu PCRM în vederea identificării unei candidaturi apartinice, care poate deveni un candidat de consens pentru majoritatea formațiunilor parlamentare.

3. Astăzi, 19 decembrie, noi, grupul parlamentar al socialiștilor, înaintăm Alianței de guvernare un Ultimatum de Bun Simț. Le oferim termen de până la 23 decembrie. Dacă până atunci AIE nu renunță la candidatura sa și nu acceptă negocierile privind identificarea unui candidat apartinic, noi vineri vom declara public decizia noastră finală. Deci, le transmitem liderilor AIE Ultimatumul de Bun Simț și suntem în așteptarea unei reacții de bun simț din partea lor.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.