Turcia a decis să finanțeze integral lucrările de reparație a clădirii Președinției

Turcia a decis să finanțeze integral lucrările de reparație a clădirii Președinției, preconizate a fi finalizate pînă în luna mai 2018. Acest lucru a devenit posibil grație înțelegerilor anterioare cu Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, la solicitarea mea.

Despre acest subiect și alte chestiuni am discutat la întrevederea cu viceprim-ministrul Republicii Turcia, dl Hakan Çavuşoğlu.

Ceremonia de deschidere a sediului Președinției urmează să aibă loc în cadrul vizitei oficiale a Președintelui Republicii Turcia în Moldova, care va avea loc în mai 2018, la invitația mea personală.

De asemenea, în cadrul discuțiilor am apreciat semnarea Acordului în domeniul securităţii sociale, așa cum a fost solicitat de către reprezentanții diasporei moldovenești în Turcia de mai mult timp, inclusiv în cadrul vizitei mele la Istanbul.

Am mulțumit pentru asistenţa financiară şi tehnică acordată RM prin intermediul Agenţiei Turce pentru Cooperare şi Coordonare, pentru implementarea mai multor proiecte în diverse domenii la nivel național, dar și cel regional, cum ar fi proiectele și programele implementate în UTA Găgăuzia și alte raioane.

Turcia este un partener strategic pentru noi, atît pe dimensiunea bilaterală, cît și pe plan internațional.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.