Suntem foarte aproape de dizolvarea Parlamentului și de declanșarea alegerilor parlamentare anticipate

Suntem foarte aproape de dizolvarea Parlamentului și de declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Am lucrat mult ca aceste evenimente salvatoare pentru țară să se producă cît mai curînd.

Exista o contradicție la nivel legislativ, de interpretare a Constituției.

Pe de o parte, Parlamentul nu poate fi dizolvat în perioada ultimelor șase luni ale mandatului de președinte al RM. Pe de altă parte, Parlamentul trebuie dizolvat dacă timp de trei luni nu este ales un premier.

La solicitarea noastră către Curtea Constituțională, această dilemă a primit un răspuns: a doua condiție este prioritară.

Deci, dacă premierul nu va fi ales pînă la sfîrșitul lunii ianuarie, Parlament obligatoriu este dizolvat și sunt organizate alegeri parlamentare anticipate.

Sper să se întîmple anume așa. Țara are nevoie de izbăvirea de guvernarea coruptă și oligarhică. Avem nevoie de o guvernare socială, statalistă și ea va veni. 

12279208_1282321288460540_7598024848035601050_n Suntem foarte aproape de dizolvarea Parlamentului și de declanșarea alegerilor parlamentare anticipate

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.