Sunt cel care am susținut și am încurajat proiectele de infrastructură implementate în municipiul Chișinău

Sunt pentru dezvoltarea capitalei și suburbiilor întru crearea condițiilor bune pentru cetățeni, indiferente de poziționarea lor geografică.

1-2-300x200 Sunt cel care am susținut și am încurajat proiectele de infrastructură implementate în municipiul Chișinău

Totdeauna, am fost de partea deciziilor luate de către primarul general Ion Ceban în urma amplelor discuții, ce le avem periodic.

Mereu am susținut plenar proiectele de amploare, ce astăzi se află în plină desfășurare în municipiul Chișinău, precum:
– Reparația și modernizarea străzii Albișoara, unde nu s-a intervenit vreodată de la construcția acesteia;
– Renovarea trotuarelor Pușkin-Bodoni;
Pentru ambele proiecte fiind alocate 100 de milioane de lei din bugetul de stat. Aceste proiecte integrându-se în programul prezidențial de dezvoltare a infrastructurii rutiere ca și multe altele.
– Ne propunem pe viitor și nu odată am discutat despre posibilitatea extinderii proiectului ce ține de reparația în curțile blocurilor din oraș.
În acest sens, căutăm soluții în identificarea a altor 20-30 de milioane pentru dezvoltarea infrastructurii intracarter în anul curent.
Sunt implicat plenar în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de trai pentru localnicii din suburbiile municipiului Chișinău.
– Am susținut primarul general în dialogul purtat cu Î.C.S ,,Premier Energy Distribution”, rezultat în care s-a reușit ca mai multe familii din satul Dobrogea, mun. Chișinău să fie conectate la electricitate, după ce 8 ani au stat în beznă.
– O altă problemă discutată și soluționată de comun cu conducerea Moldovagaz este extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale în comuna Sîngera, pentru 622 de gospodării, proiect ce va fi finalizat la finele acestui an.

Un alt obiectiv cu privire la suburbii: este discutată posibilitatea de a renova căile de acces și drumurile din localități.

În acest an sunt prevăzuți 6 miliarde de lei, de două ori mai mulți bani destinați pentru reparația și construcția drumurilor din Republica Moldova.

Pentru localitățile din municipiul Chișinău sunt prevăzuți 24 de milioane de lei în acest sens.

Am susținut și în continuare voi fi pentru întoarcerea bunurilor municipalității a bunurilor privatizate anterior pe cale ilegală, terenurile, construcții, instituții educaționale și chiar havuzuri din oraș.

Sunt probleme ce se discută mult, iar ca rezultat se fac lucruri frumoase pentru oameni.

Stația de epurare și problemele acumulate de ani de zile, ce mai provoacă consecințe nocive locuitorilor este un alt subiect la care discutăm și căutăm soluții în comun.

– Actualmente suntem în procesul de identificare a companiei producătoare de utilajul corespunzător (piroliza orizontală), pentru asigurarea finalității procesului de epurare a apelor uzate din municipiul Chișinău, precum și reducerea volumului de nămol acumulat, ce provoacă mirosul neplăcut în capitală.

În prezent, de comun cu primarul general, dar și Guvernul, avem ample discuții la acest subiect, pentru a rezolva definitiv această problemă.

Relațiile frumoase ce le avem cu alte țări, ne ajută să putem beneficia de anumite servicii, finanțe și ajutoare. Mă refer la acele 5 mijloace de transport cu destinație specială pentru deszăpezirea drumurilor, ce vor ajunge la Chișinău din donația oferită din partea Întreprinderii Unitare de Stat „Ecotehprom”, a oraşului Moscova”.

În totalitate susțin proiectele, ce promovează modul sănătos de viață. Iar primul stadion de plajă din parcul „La Izvor” este un proiect frumos, la care la fel am discutat împreună cu conducerea Federației Moldovenești de Fotbal și FIFA.

Prin toate acestea se demonstrează faptul că doar prin eforturi comune, prin colaborare și consens, între toate instituțiile statului se poate reuși ceea ce nu s-a reușit ani la rând.

Este situația când putem realiza multe lucruri frumoase pentru cetățeni.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.