Stimați compatrioți, Astăzi se împlinesc 661de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc

Este un eveniment remarcabil pentru istoria noastră, care amintește despre eliberarea Moldovei de sub jugul dominației străine.

Statalitatea moldovenească are o istorie de secole. În 1365, la 2 februarie, regele ungar a recunoscut independența Ţării Moldovei. De atunci s-au scurs veacuri în care am pierdut de mai multe ori suveranitatea, dar am păstrat memoria conviețuirii într-un stat propriu.

Astăzi, pământul în care ne sunt strămoșii, meleagul pe care ne creștem copiii, locul unde suntem acasă este țara noastră – Republica Moldova, cea care asigură continuitatea vechii statalități moldovenești.

Vă îndemn să păstrăm cu demnitate valorile moștenite, să ne mîndrim cu apartenența noastră, cu Ștefan cel Mare, care a înscris pe vecie numele poporului şi al Statului Moldovenesc în istoria multiseculară a Europei.

La mulți ani, dragi moldoveni!

La Mulți Ani, Republica Moldova!

http://www.presedinte.md/rom/discursuri/mesaj-de-felicitare-adresat-cetatenilor-cu-prilejul-marcarii-a-661-de-ani-de-la-intemeierea-statului-moldovenesc

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.