Împreună cu bașcanul Irina Vlah, am participat la inaugurarea drumului reabilitat din satul Gaidar

În cadrul vizitei de lucru în UTA Găgăuzia, împreună cu bașcanul Irina Vlah, am participat la inaugurarea drumului reabilitat din satul Gaidar.

Segmentul de drum cu lungimea de aproximativ trei kilometri, a fost reabilitat din sursele financiare ale autonomie și a costat bugetul local aproximativ 20 de milioane de lei. În afară de carosabil, au fost reabilitate aproximativ 650 de metri de trotuar, trecerile spre casele de locuit, a fost reconstruit podul și amenajat sistemul de drenaj.

Am adresat felicitări localnicilor și autorităților din regiune care au contribuit la realizarea acestui proiect, exprimîndu-mi încrederea că drumul respectiv va da un impuls dezvoltării social-economice a localității Gaidar.

Menționez că sub conducerea bașcanului, Irina Vlah, Găgăuzia a cunoscut o dezvoltare continuă – au fost atrase investiții străine, a fost acordată asistență din partea mai multor state-partenere precum: Rusia, Turcia, Uniunea Europeană, Turkmenistan, şi alte ţări. De asemenea, a fost majorat volumul investițiilor capitale în dezvoltarea infrastructurii regiunii și, în primul rînd, în construcția drumurilor.

Cu siguranță, UTA Găgăuzia este un exemplu de dezvoltare pentru alte regiuni ale Republicii Moldova.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.