Socialiştii vor insista pe organizarea alegerilor anticipate!

Pozitia Partidului Socialistilor expusa astazi la intrevederea cu Presedintele PD Marian Lupu este ca trebuie respectate cerințele cetățenilor, care, potrivit tuturor sondajelor, doresc: 

• Alegeri anticipate; 

• Alegerea președintelui prin vot direct; 

• Reconsiderarea modului și direcției de guvernare; 

• Pedepsirea tuturor vinovaților de furtul miliardului.

Reesind din aceasta, au fost reiterate principalele teze ale PSRM și am venit către domnul Marian Lupu cu următoarele propuneri:

1. Propunerea unui vot comun pentru modificarea articolului din Constituție care ține de alegerea președintelui, eventual organizarea unui referendum național în acest sens.

2. Propunerea de a declanșa, prin nealegerea unui nou premier, a scrutinului parlamentar anticipat, pentru a le oferi cetățenilor posibilitatea să decidă componența noului legislativ. Actuala guvernare nu mai are legitimitate.

3. Votarea de urgenta in Parlament a unui pachet de legi de acordare a compensatiilor in legatura cu cresterea tarifeloror (compensarea totala a diferentei dintre tarifele vechi si noi) din contul profitului BNM inregistrat in 2015 din diferenta de curs a monedei nationale.

4. Propunerea organizării unui referendum național cu privire la vectorul extern al țării, pentru ca următoarea guvernarea să acționeze în conformitate cu opinia poporului Republicii Moldova.

5. Propunerea de a condamna, printr-un act semnat în comun, activitatea celor trei guverne demise în perioada 2009-2015, ca fiind guverne corupte, implicit demise pentru corupție și incompetență.

6. Demisia conducerii tuturor institutiilor de stat care sunt responsabile de furtul miliardelor din sectorul bancar si eliberarea statului captiv.

7. Propunerea de a condamna acțiunile unioniste, care subminează integritatea și suveranitatea statului și surpă temelia identitară a poporului moldovenesc.

8. Propunerea de a semna un act comun, care să fie votat în Parlament, ce prevede consolidarea statutului de neutralitate a Republicii Moldova.

Socialistii nu isi vor schimba pozitia: doar alegerile anticipate pot elibera statul captiv de aceasta guvernare eurounionista.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.