Ședință a grupului de lucru pentru organizarea și desfășurarea la Chișinău a Forumului regiunilor din Rusia și Moldova

Am prezidat prima ședință a grupului de lucru pentru organizarea și desfășurarea la Chișinău a Forumului regiunilor din Rusia și Moldova.

Evenimentul va avea loc în perioada 13-15 mai 2020, cu genericul „Direcțiile prioritare de dezvoltare a cooperării regionale dintre Republica Moldova și Federația Rusă”. La Forum se preconizează participarea Valentinei Matvienko, Președintele Consiliului Federației al Federației Ruse.

Astăzi am discutat mai multe chestiuni organizatorice, am stabilit o listă a direcțiilor prioritare de activitate și am desemnat persoanele responsabile pentru fiecare dintre acestea.

Sînt convins că Forumul regiunilor se va desfășura cu succes, la fel cum a fost și în cazul celor două Forumuri economice moldo-ruse. Evenimentul va impulsiona cooperarea dintre regiunile din țările noastre și va contribui la realizarea mult mai eficientă a înțelegerilor la care s-a ajuns în cadrul ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborarea comercial-economică, care a avut loc în luna septembrie 2019.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.