Ședința a grupului de lucru comun Republica Moldova - Comisia Economică Eurasiatică

Astazi la Chisinau se desfasoara prima ședința a grupului de lucru comun Republica Moldova – Comisia Economică Eurasiatică.

Scopul principal al ședinței – demararea procesului de punere în aplicare a Memorandumului de cooperare dintre Comisia Economică Eurasiatică și Republica Moldova. Documentul a fost semnat în cadrul forumului internațional „Uniunea Economică Eurasiatică – Republica Moldova” care a avut loc pe 3 aprilie, la Chişinău.

Am salutat prezența la întrunire a delegației Comisiei Economice Eurasiatice, condusă de membrul Colegiului Comisiei (Ministru), Tatiana Valovaia, reprezentanții Republicii Belarus, Republicii Armenia, Republicii Kazahstan, Republicii Kîrgîzstan și ai Federației Ruse, experții și reprezentanții mediului de afaceri din Moldova.

Mi-am exprimat încrederea că prima reuniune a grupului de lucru comun va genera rezultate practice și concrete pentru economia și business-ul moldovenesc. Multe dintre problemele și barierele ce stau în dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și țările Uniunii Economice Eurasiatice deja vor putea fi soluționate nu doar la nivel bilateral, dar și la nivel multilateral.

Am toată încrederea că în luna octombrie, la Soci, în cadrul ședinței șefilor de state ai Uniunii Eurasiatice, Republica Moldova va obține statutul de observator în cadrul acestei structuri.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.